- Berichten
- 5.532
Vorige week een stoof gemaakt met een kruidenmengsel van Jonnie Boer (3 sterren chef van restaurant de Librije), Zwolsche Stoof.
Alle kruiden die ik van hem heb geprobeerd zijn stuk voor stuk toppers met heel veel finesse.
Chef's gehaktbal, Garam Masala, Chinees 5 kruidenpoeder zijn de andere kruiden die ik hier heb staan en er zullen er nog veel volgen.
Bijkomend voordeel, er zit geen zout in de kruiden, je betaalt dus puur voor kruiden en niet voor een duur potje zout.
De Zwolsche Stoof is helaas niet in alle supermarkten te verkrijgen, die moet je bestellen bij de Librije, de webshop van de Chef himself.
Op de website van Euroma staat een recept die wij een ietsje hebben aangepast.
Rode wijn vervangen voor Madeira, anders lijkt het weer teveel op Boeuf Bouguignon.
Tomatenpuree toegevoegd (de tubes tomatenpuree van Mutti zijn geweldig!), bruine boterhammen om te binden want binden met ontbijtkoek vinden wij in een stoof niet zo erg lekker, overheerst nogal snel.
De runderriblappen eerst flink gekruid met fleur de sel en lampong zwarte peper, en lekker direct flink hoog aangegrild op het BBQ rooster.
en daarna pas in blokjes gesneden, uitjes fruiten met de wortel en de prei de vloeistoffen (runderbouillon, madeira en balsamico azijn) erbij en lekker laten sudderen voor ruim 3 uur op de BBQ bij 130-140 graden Celsius, op het laatst de zilveruitjes toegevoegd en een half uurtje door laten sudderen.
Een dag over laten staan en de volgende dag gegeten met frieten en een frisse gemengde ijsbergsalade.
Echt geweldig, 1 van de lekkerste stoof sinds tijden.
Alle kruiden die ik van hem heb geprobeerd zijn stuk voor stuk toppers met heel veel finesse.
Chef's gehaktbal, Garam Masala, Chinees 5 kruidenpoeder zijn de andere kruiden die ik hier heb staan en er zullen er nog veel volgen.
Bijkomend voordeel, er zit geen zout in de kruiden, je betaalt dus puur voor kruiden en niet voor een duur potje zout.
De Zwolsche Stoof is helaas niet in alle supermarkten te verkrijgen, die moet je bestellen bij de Librije, de webshop van de Chef himself.
Op de website van Euroma staat een recept die wij een ietsje hebben aangepast.
Rode wijn vervangen voor Madeira, anders lijkt het weer teveel op Boeuf Bouguignon.
Tomatenpuree toegevoegd (de tubes tomatenpuree van Mutti zijn geweldig!), bruine boterhammen om te binden want binden met ontbijtkoek vinden wij in een stoof niet zo erg lekker, overheerst nogal snel.
De runderriblappen eerst flink gekruid met fleur de sel en lampong zwarte peper, en lekker direct flink hoog aangegrild op het BBQ rooster.
en daarna pas in blokjes gesneden, uitjes fruiten met de wortel en de prei de vloeistoffen (runderbouillon, madeira en balsamico azijn) erbij en lekker laten sudderen voor ruim 3 uur op de BBQ bij 130-140 graden Celsius, op het laatst de zilveruitjes toegevoegd en een half uurtje door laten sudderen.
Een dag over laten staan en de volgende dag gegeten met frieten en een frisse gemengde ijsbergsalade.
Echt geweldig, 1 van de lekkerste stoof sinds tijden.