- Berichten
- 748
Ik had al een langere tijd wat (supermarkt) runderchipolata worstjes in de vriezer wonen waarvan ik voor wat betreft de smaak niet echt kapot was (veel te zout naar mijn smaak) en stond op het punt ze naar de kliko te verhuizen. Dat geeft toch niet zo'n prettig gevoel (eten weg gooien) dus maar beschikbaar gesteld aan de wetenschap samen met een restje rundergehakt uit dezelfde supermarkt.
Wat heb ik ermee uitgespookt; heel simpel.... de worstjes zijn ontdaan van de darm en samen met het restje gehakt gekneed tot een "broodje". Rondom een dun laagje basis rub waarvan het recept terug te vinden in op de website van Noskos BBQ verder helemaal niets......
Als bijgerecht een paar puntpaprika's, een uitje, wat champignons en een gesnipperde, nog groene hete peper, die van de plant gestormd is afgelopen week...
Indirect rond de 160 graden en een stukje appelhout totdat het broodje een kerntemperatuur had van 66 graden.
Experiment is tot dusver geslaagd dat het gelukt is om er toch nog iets smakelijks van te maken maar die worstjes laat ik voortaan liggen
Wat heb ik ermee uitgespookt; heel simpel.... de worstjes zijn ontdaan van de darm en samen met het restje gehakt gekneed tot een "broodje". Rondom een dun laagje basis rub waarvan het recept terug te vinden in op de website van Noskos BBQ verder helemaal niets......
Als bijgerecht een paar puntpaprika's, een uitje, wat champignons en een gesnipperde, nog groene hete peper, die van de plant gestormd is afgelopen week...
Indirect rond de 160 graden en een stukje appelhout totdat het broodje een kerntemperatuur had van 66 graden.
Experiment is tot dusver geslaagd dat het gelukt is om er toch nog iets smakelijks van te maken maar die worstjes laat ik voortaan liggen
