Beef en Steak

Even voorstellen

Styroflex

Tondelzoeker
Berichten
2
Goedemorgen allemaal,

Bij deze wil ik mij voorstellen als nieuwe rookie op dit forum. Mijn naam is Dennis Broekhof 36 jaar en woon in 't Harde (gemeente Elburg). Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen van 2, 5 en 6 jaar (2 zoons en een dochter). Ik werk als Weld- and Process Engineer in een HighTech bedrijf dat o.a. productiemachines maakt voor de automotive industrie om auto-onderdelen te kunnen produceren (autostoelen, carosserie delen etc.) meer dan 90% is export buiten NL
Na ons trouwen nu bijna 10 jaar geleden heb ik de meest simpele Weber 57 cm ketel gekocht en was destijds net als bij vele andere medelanders een van de vleescrematoria van Nederland.

Nadat dit cremeren mij te hard ging en omdat "iedereen" dit eigenlijk al deed ben ik uit mezelf gaan spelen met een koude en warme zone op de BBQ en mij de afgelopen jaren eens gaan inlezen (boek gekocht van Steven Raichlen). Nu sinds een jaar of 3 a 4 ben ik bezig met zowel vis, vlees, gevogelte waarbij er ook regelmatig een groter stuk vlees e.d. op de BBQ gaat. Ik ben persoonlijk fan van de snake-methode en gebruik deze dan vrij veel. Qua brikketten ben ik totaal overgestapt naar Cocosbrikketten voor alle BBQ activiteiten.

Er zijn zeker wensen voor een andere BBQ echter de Weber wil maar niet kapot, en van de andere kant vind ik het ook wel weer een sport om met een simpele BBQ toch mooie dingen op tafel te zetten. The Bastard staat zeker op het verlanglijstje (alleen de vrouw vind het nog niet helemaal nodig)
Ik ben een paar keer per jaar te vinden in de BBQ en Rookwinkel in Nunspeet wat hier vlak bij mij in de buurt is. Ik mag mij hier altijd graag vergapen aan al dat moois.

Ik ben lid geworden omdat ik na het zoeken op internet dit forum tegenkwam en dit forum erg interessant is.
Gisteren met 2e kerstdag nog met 2 BBQ's tegelijk in de weer geweest. Hieronder een paar foto's van hetgeen ik leuk en lekker vind om te doen.

Pulled Pork
20200502_151802 (Large).jpg


20200503_131405 (Large).jpg
20200503_172953 (Large).jpg
20200503_174039 (Large).jpg


Zalmzijde

20201121_074303 (Large).jpg

20201121_143707 (Large).jpg


2e kerstdag 2020 (2x Beer can chicken & Picanha)

20201226_144703 (Large).jpg
20201226_140301 (Large).jpg
20201226_140259 (Large).jpg
20201226_152841 (Large).jpg
20201226_154448 (Large).jpg
20201226_161401 (Large).jpg
20201226_161403 (Large).jpg

En ja de Picanha vloog even in de fik :-) maar het viel gelukkig mee

Goed dat in het kort over mij. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik deze wel.
Ik hoop hier op dit forum nog vele mooie dingen te mogen zien en misschien ook wel laten zien.

Groeten,

Dennis

PS. Wat betreft de stickers voor de kip e.d. moet dat in een apart forum of kan dat nu in 1 keer?
 
Laatst bewerkt:
Dennis, welkom op het Genootschap.
Helaas, voor de badges zal je de gerechten nog een keer moeten maken en in een nieuw draadje moeten posten.
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst 😉.
 
Dennis, welkom op het Genootschap.
Helaas, voor de badges zal je de gerechten nog een keer moeten maken en in een nieuw draadje moeten posten.
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst 😉.
De beer can chicken en picanha zijn van gisteren..
 
hoi Dennis, welkom hier
Wat jij leuk vindt om te doen vinden wij toevallig ook leuk.
Hopelijk vind je hier veel inspiratie en uitdaging

En die badges komen er wel. Vergeet bij je reportages vooral niet een foto van het gerecht op het rooster te maken, want dat is cruciaal voor je badge. Het is namelijk het "bewijs" dat het van de bbq komt en niet uit de oven oid.
Eigenlijk bij alle reportages hoort een foto van het rooster, anders beland je repo in "de asbak".

Veel plezier hier
 
Welkom bij het genootschap

Mooi stereo aan het Qen en de 2 Webers naast elkaar
 
Mooie voorstelling, Dennis. Mijn avonturen zijn ook, toentertijd, begonnen met een weber ketel. Daar kan je echt al superveel mee.
Veel plezier op het forum.
 
Welkom hier op het mooie forum Dennis


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Welkom Dennis. Je bent goed bezig geweest aan de foto’s te zien. Heel veel plezier hier bij het Bbq genootschap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan