Hi Allemaal,
Ik stel me uiteraard graag even voor maar hij is wel lang geworden...
Ik heet Mark ben 37 en als je een kruis over Nederland zet om het middelpunt te vinden land je zo ongeveer in mijn achtertuin. Ik woon hier met vrouw en 2 jonge dochters. Ik kook graag, expirimenteer veel en heb altijd ook wel gebarbequed al mag dat eigenlijk nog geen naam hebben.
Tot mijn 30e altijd op een goedkope kolenketel met lekker veel witte aanmaakblokjes bij het opstarten en af en toe tijdens mannenweekend op een houtvuurtje. Daarna verhuisd naar de grote stad waar ik een lotus grill op het balkon had om de buurt niet uit te roken en om mee te nemen naar het park.
In die tijd is ook de eerste aanraking gehad met echte barbecue op de eerste editie van het festival Down the Rabbithole waar Smokey Goodness met een aardig arsenaal was uitgerukt. Ging daar meerdere keren per dag met liefde in de rij staan. In die jaren ook een roadtrip in de USA gemaakt en paar keer gestopt bij goede BBQ restaurants. Alleen dat balkon he.... we moesten het maar doen met de geuren van het bbq restaurant op de hoek en een regelmatig bezoekje toen ze nog bestonden.
Nu dus buiten de stad en het eerste wat hier buiten in de tuin af was was de vuurkuil waar een swing grill van 55cm boven kan. Jaar later ook de oude campingaz gas bbq van mijn vader gekregen en met die twee plekken kan je lekker spelen. Aardappel poffen op de kolen in de kuil, vlees en groente boven goede hete zone op de swing en dan lagere temperatuur afmaken op gas. Het werkt maar miste wel mogelijkheden voor echt low & slow en roken. Zeker met het lekkere weer, nieuwe Zuid Afrikaase buren die uren braaien in het weekend (ruikt fantastisch!), vakantiegeld maar wegens corona slechts een korte trip. Dus ging ik me hier meer en meer inlezen op aanschaf van een kamado. Dank voor alle gedeelde kennis en recepten!
Na hier veel draadjes te hebben gelezen en wat rondgekeken te hebben kwam ik uit bij Grill Guru classic Large, omdat ze volgens mij prima prijs kwaliteit verhouding hebben, verbeterde garantie per 2020 en Nederlandse achtergrond voor de service, genoeg passende accessoires en ook mij budget niet onbeperkt is. Ik baalde dan ook stevig dar toen de keus eenmaal gemaakt was die dingen eigenlijk overal uitverkocht waren.
De drang naar een eitje was groot en ik was klaar om te settelen voor een Jamestown bij Gamma ondanks dat die bijna even duur zijn als GG en ik vraagtekens had bij de service mocht er wat kapot gaan in de toekomst.
Gelukkig checkte ik vorige week vrijdag nog een laatste keer Hornbach voor ik die andere bestelde want er was weer beperkte voorraad GG classic large in een aantal vestigingen. Zaterdag einde dag opgehaald met de buurman en zondag voor het eerst aangehad. Grillsessie met vlees en gambas die al waren ingekocht voor op de gas Q. Wat een feest! Makkelijk de temperatuur te regelen, het lage verbruik, die rooksmaak.... ga ik ongetwijfeld een hoop lol van hebben. Daarnaast moet ik ook veel oefenen want ik heb mijn vrouw over de streep getrokken met de belofte om voor haar 40e verjaardag in augustus meerdere gangen te koken voor haar en 40 vriendinnen....
Voor andere GG bezitters: het lijkt alsof de schuif onder nog net wat lucht langs de linkerkant kan zuigen als hij helemaal dicht staat. Na het grillen zakte hij steady terug maar bleef hij zeker een uur lang rond de 100 graden hangen. Zakte weer nadat ik er een stukje alufolie tussen heb gedaan. Is dat gebruikelijk qua afkoelen of zoog hij toch wat valse aan?
Hallo nieuwe vriend (met links stukje vuurkuil en rechts stukje campingaz)
I see a white egg and I want to paint it black!
Ik stel me uiteraard graag even voor maar hij is wel lang geworden...
Ik heet Mark ben 37 en als je een kruis over Nederland zet om het middelpunt te vinden land je zo ongeveer in mijn achtertuin. Ik woon hier met vrouw en 2 jonge dochters. Ik kook graag, expirimenteer veel en heb altijd ook wel gebarbequed al mag dat eigenlijk nog geen naam hebben.
Tot mijn 30e altijd op een goedkope kolenketel met lekker veel witte aanmaakblokjes bij het opstarten en af en toe tijdens mannenweekend op een houtvuurtje. Daarna verhuisd naar de grote stad waar ik een lotus grill op het balkon had om de buurt niet uit te roken en om mee te nemen naar het park.
In die tijd is ook de eerste aanraking gehad met echte barbecue op de eerste editie van het festival Down the Rabbithole waar Smokey Goodness met een aardig arsenaal was uitgerukt. Ging daar meerdere keren per dag met liefde in de rij staan. In die jaren ook een roadtrip in de USA gemaakt en paar keer gestopt bij goede BBQ restaurants. Alleen dat balkon he.... we moesten het maar doen met de geuren van het bbq restaurant op de hoek en een regelmatig bezoekje toen ze nog bestonden.
Nu dus buiten de stad en het eerste wat hier buiten in de tuin af was was de vuurkuil waar een swing grill van 55cm boven kan. Jaar later ook de oude campingaz gas bbq van mijn vader gekregen en met die twee plekken kan je lekker spelen. Aardappel poffen op de kolen in de kuil, vlees en groente boven goede hete zone op de swing en dan lagere temperatuur afmaken op gas. Het werkt maar miste wel mogelijkheden voor echt low & slow en roken. Zeker met het lekkere weer, nieuwe Zuid Afrikaase buren die uren braaien in het weekend (ruikt fantastisch!), vakantiegeld maar wegens corona slechts een korte trip. Dus ging ik me hier meer en meer inlezen op aanschaf van een kamado. Dank voor alle gedeelde kennis en recepten!
Na hier veel draadjes te hebben gelezen en wat rondgekeken te hebben kwam ik uit bij Grill Guru classic Large, omdat ze volgens mij prima prijs kwaliteit verhouding hebben, verbeterde garantie per 2020 en Nederlandse achtergrond voor de service, genoeg passende accessoires en ook mij budget niet onbeperkt is. Ik baalde dan ook stevig dar toen de keus eenmaal gemaakt was die dingen eigenlijk overal uitverkocht waren.
De drang naar een eitje was groot en ik was klaar om te settelen voor een Jamestown bij Gamma ondanks dat die bijna even duur zijn als GG en ik vraagtekens had bij de service mocht er wat kapot gaan in de toekomst.
Gelukkig checkte ik vorige week vrijdag nog een laatste keer Hornbach voor ik die andere bestelde want er was weer beperkte voorraad GG classic large in een aantal vestigingen. Zaterdag einde dag opgehaald met de buurman en zondag voor het eerst aangehad. Grillsessie met vlees en gambas die al waren ingekocht voor op de gas Q. Wat een feest! Makkelijk de temperatuur te regelen, het lage verbruik, die rooksmaak.... ga ik ongetwijfeld een hoop lol van hebben. Daarnaast moet ik ook veel oefenen want ik heb mijn vrouw over de streep getrokken met de belofte om voor haar 40e verjaardag in augustus meerdere gangen te koken voor haar en 40 vriendinnen....
Voor andere GG bezitters: het lijkt alsof de schuif onder nog net wat lucht langs de linkerkant kan zuigen als hij helemaal dicht staat. Na het grillen zakte hij steady terug maar bleef hij zeker een uur lang rond de 100 graden hangen. Zakte weer nadat ik er een stukje alufolie tussen heb gedaan. Is dat gebruikelijk qua afkoelen of zoog hij toch wat valse aan?
Hallo nieuwe vriend (met links stukje vuurkuil en rechts stukje campingaz)
I see a white egg and I want to paint it black!