MarcoSpelde
Tondelzoeker
- Berichten
- 1
Hallo allemaal!
Ik ben Marco uit Almere, en tot een paar weken geleden had ik een hekel aan BBQen. Geen idee precies waarom, het was gewoon nooit zo mijn ding.
De rest van de familie vind het wel leuk, dus de laatste paar jaar hebben we ons vermaakt met een campingas gas BBQ.
Uiteindelijk viel deze van ellende uit elkaar, en de vrouw wilde inmiddels graag weer terug naar een houtskool BBQ. Dus togen we vanuit Almere naar een BBQ winkel in Naarden. Eerst bij de "gewone" BBQ's gekeken, en daar zaten in principe een paar mooie bij. Maar in de aanbiedingenhoek stond een kamado voor een heel leuke prijs, en wij werden in eerste instantie getriggerd door de toffe pizzaoven uitbreiding die er bij het ding zat. Ik had vroeger me nooit verdiept in die "eieren", maar een pizzaoven leek me dan wel weer leuk. Aan de kassa gevraagd naar de kamado, maar de vriendelijke verkoper vertelde dat hij daar niet voor niets stond. Ze gingen stoppen met dit merk, omdat ze er best veel klachten over kregen, en dat we maar eens aan het keramiek moesten voelen, en dan vergelijken met de andere merken die in de winkel stonden, in hun geval The Bastard en Moddern. En eerlijk is eerlijk, het gevoel in kwaliteit was duidelijk voelbaar, zelfs voor ons als leken. Maar goed, een Bastard en Moddern waren toch iets boven ons budget in Large, dus daar nog niks gekocht. Thuis was mijn nieuwsgierigheid inmiddels wel gewekt, en ben ik eens gaan kijken wat zo'n Kamado eigenlijk precies inhield. Tot die tijd heb ik altijd gedacht dat Kamado een merknaam was, maar toen begreep ik dus pas dat het gewoon het type BBQ was.
Na een kleine zoektocht gingen we naar onze lokale Intratuin, om daar eens te kijken naar wat types, en daar stond uiteraard ook hun huismerk Urban Chef. Ons oog viel op de Large deluxe, en met de actie die week kregen we 20% korting. Toen was de beslissing snel gemaakt, en zeker na wat reviews van deze Kamado gezien te hebben. Een kwalitatief best goede Kamado voor een mooie prijs en heel erg compleet geleverd. En mochten we het toch niet leuk vinden achteraf, waren we niet meteen 1500 a 2000 of zelfs meer voor de andere merken kwijt. Na een paar dagen werd ie geleverd, en samen met mijn zoon is ie in elkaar gezet. Inmiddels hebben we hem drie keer gebruikt, om hem in te branden met lekkere dingen er op, die allemaal niet al te heet hoefden. En ik moet zeggen, ik heb er een hobby bij. Vooral de spare ribs die ik via de 3-2-1 methode had gemaakt waren super goed gelukt. Temperatuur regelen ging ook elke keer beter, en ik heb er echt lol in om de dingen voor te bereiden en te maken. Dat had je me een paar weken geleden echt niet hoeven te zeggen, ik had je vriendelijk uitgelachen. 
Ik ben Marco uit Almere, en tot een paar weken geleden had ik een hekel aan BBQen. Geen idee precies waarom, het was gewoon nooit zo mijn ding.
De rest van de familie vind het wel leuk, dus de laatste paar jaar hebben we ons vermaakt met een campingas gas BBQ.
Uiteindelijk viel deze van ellende uit elkaar, en de vrouw wilde inmiddels graag weer terug naar een houtskool BBQ. Dus togen we vanuit Almere naar een BBQ winkel in Naarden. Eerst bij de "gewone" BBQ's gekeken, en daar zaten in principe een paar mooie bij. Maar in de aanbiedingenhoek stond een kamado voor een heel leuke prijs, en wij werden in eerste instantie getriggerd door de toffe pizzaoven uitbreiding die er bij het ding zat. Ik had vroeger me nooit verdiept in die "eieren", maar een pizzaoven leek me dan wel weer leuk. Aan de kassa gevraagd naar de kamado, maar de vriendelijke verkoper vertelde dat hij daar niet voor niets stond. Ze gingen stoppen met dit merk, omdat ze er best veel klachten over kregen, en dat we maar eens aan het keramiek moesten voelen, en dan vergelijken met de andere merken die in de winkel stonden, in hun geval The Bastard en Moddern. En eerlijk is eerlijk, het gevoel in kwaliteit was duidelijk voelbaar, zelfs voor ons als leken. Maar goed, een Bastard en Moddern waren toch iets boven ons budget in Large, dus daar nog niks gekocht. Thuis was mijn nieuwsgierigheid inmiddels wel gewekt, en ben ik eens gaan kijken wat zo'n Kamado eigenlijk precies inhield. Tot die tijd heb ik altijd gedacht dat Kamado een merknaam was, maar toen begreep ik dus pas dat het gewoon het type BBQ was.

