Beef en Steak

Even voorstellen: Een klein twijgje…

SjaakBte B

Tondelzoeker
Berichten
3
Beste bbq’ers,

Mezelf even voorstellen.
Sjaak; Techneut van beroep, 53 & woon op het prachtige Flakkee.
BBQ al een tijdje; het eenvoudige ‘werk’ zal ik mâr zeggen.
Koken is niet m’n ding, voor de bbq ben ik wèl goed te porren!
Zoonlief had voor een project op school een wat grotere BBQ gemaakt, (ging meer om het team-work dan de BBQ) en die heb ik deze zomer een aantal keer gebruikt.
Moet zeggen… begon ‘spontaan’ op BBQ’s te googlen!
Schaal met ring vind ik gezellig, locomotief-smoker stoer en al het andere > Géén idee!
Marktplaats een locomotief ding gekocht, vlees en nu is het zaadje gepland moet ik zeggen…
Omdat het vlees de aanschaf van de bbq overstijgt ben ik het Nederlandse web opgegaan.
En daar gaattie: het heeft me te pakken hôr.
Gister ontbrekende kruiden aangeschaft, gehele dag geestelijk & materieel voorbereid.
Nu niet meer te houden..
De spare-ribs liggen erop. (Nóóit kunnen bevroeden!)
Ik hoop dat het kleine plantje een stevige boom gaat worden!
 
Van harte welkom bij het Genootschap!
 
Welkom bij het genootschap

En dat vanaf een school project van je zoon.
Goed voeding geven dat zaadje 👍🏻
 
Sjaak, welkom.
 
Dank je, dank je!
Moet zeggen…
Had ik nooit verwacht. ( m’n vrouw ook niet!)
Ikke om kruiden bij de plaatselijke SPAR, piripiri-saus scoren (niet gelukt), klooien in de keuken om rub te èn piripiri te maken.
Rub > nooit van gehoord!
En nu al (weer) een halve dag an’t klooien…
Heb wel door dat temperatuur beheersing een ‘dingetje’ is.
Goede voelers voor in het vlees & kamer is essentieel, wil een goede censor scoren deze week.
T’is wel rustgevend..
Warmte bron: briketten + Essen hout.
Veel info ook van de Nederlandse YouTube ‘s.
De ene fijne technische uitleg over vlees, ander over ‘slangen’
Hier op het forum een beetje info absorberen.
Is echt mooi om te doen!
Nu nog in m’n uppie klooien, bij geen ziekenhuis opname: vrienden uitnodigen.

64AE458E-E52A-4E22-8399-E0DA344F7979.jpeg
 
Welkom! Ziet er alvast heerlijk uit.
 
Zo..
6 uur roken + x uur voorbereiden
Vlees was heerlijk!
(Goede kwaliteit vlees / rook-kunst?)
Enfin: Erg vermakelijk om er zo mee bezig te zijn.
Nu nog een modus vinden in het verorberen & een avond vullend programma.
Dat komt goed.
Smaak: ietwat rokerig. (Essenhout?)
Denk ook de RUB te veel van het goede.
Zeker herhalen!
Heb nog een bonk Procureur & 3x sparerib liggen.
(Tips zijn welkom)
bedankt voor jullie reacties tot nu toe!

138C2B91-EC76-4E5D-BAB1-ECC94AE4FFF0.jpeg


25C9EE1D-D379-428D-BF98-2AFE5449FB6D.jpeg
 
Ziet er prima uit zo!
Zelf geen ervaring met een offset smoker, dus kan hierin geen tips geven.
Vlees kruiden, marineren, roken, alle aspecten zijn te fine tunen naar persoonlijke voorkeur... Veel doen dus!
 
Ja op je 53e kunnen er nog rare dingen gebeuren .
Welkom hier.
Rubs en basis kruiden zijn goed via internet de bestellen. Persoonlijk koop ik veel bij de Turkse supermarkt maar op internet heb je nog meer keus.
Over sensoren en het specifieke stoken op een offset is hier ook zat te vinden.
Is toch anders dan een ketel of kamado maar er is hier genoeg ervaring.
Vlees mag geen punt zijn op het mooie Flakkee.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Welkom Sjaak, nooit te oud om te beginnen met bbqen. Moedige eerste sessie zo op de offset smoker! Ziet er goed uit. Veel succes met leren hier, er valt genoeg te lezen.
 
Welkom Sjaak en veel BBQ-plezier met je smoker!
Hier op het forum is genoeg inspiratie en informatie te vinden om dat twijgje laten uit te groeien tot een prachtige boom.
 
Sjaak welkom, je gaat een mooie tijd tegemoet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan