- Berichten
- 246
Een neef van mij stelde ergens begin deze maand voor om eens samen een stuk wild te bereiden op de bbq. Toevallig was dit net het onderwerp van de fotowedstrijd Suus hier wou ik graag eens aan mee doen.
Beide onze boeken eens geraadpleegd en in mijn winter BBQ boek van Jordy Althuizen een mooi ree recept gevonden.
De vader van een vriend van me is wild poelier dus daar heen gereden om te kijken wat hij allemaal had. Gelukkig had hij nog enkele ree ruggen liggen
Gisteren samen het een en ander voorbereid en aan de slag.
Hieronder de reerug, deze eerst ontdaan van het vlies, best een lastig werkje.
Ondertussen stelde mijn neef de rub samen bestaande uit espressobonen, piment, bruine basterdsuiker, paprika poeder, chilipoeder, grof zout, tijm en oregano.
Bbq op 160 graden en alles erop, als bijgerecht hadden we kastanje champignons en een groenteschotel met wortel, zoete aardappel en pastinaak.
Toen alles op de bbq lag de chocolade balsamicosaus klaargemaakt.
We waren met 5 personen voor het etentje en de meeste daaronder hadden toch wel schrik dat het niet lekker zou zijn. Paar man die geen koffie lusten en chocoladesaus op ree leek ook vreemd.
Gelukkig vondt iedereen het super lekker, ik was zelf ook erg verrast in de rub proefde je de koffie smaak eigenlijk amper. In de saus kwam het wel iets naar voren maar het paste mooi bijelkaar.
Al met al een erg geslaagd etentje en zeker voor herhaling vatbaar!
Zie hieronder het eindresultaat
Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk
Beide onze boeken eens geraadpleegd en in mijn winter BBQ boek van Jordy Althuizen een mooi ree recept gevonden.
De vader van een vriend van me is wild poelier dus daar heen gereden om te kijken wat hij allemaal had. Gelukkig had hij nog enkele ree ruggen liggen

Gisteren samen het een en ander voorbereid en aan de slag.
Hieronder de reerug, deze eerst ontdaan van het vlies, best een lastig werkje.

Ondertussen stelde mijn neef de rub samen bestaande uit espressobonen, piment, bruine basterdsuiker, paprika poeder, chilipoeder, grof zout, tijm en oregano.

Bbq op 160 graden en alles erop, als bijgerecht hadden we kastanje champignons en een groenteschotel met wortel, zoete aardappel en pastinaak.

Toen alles op de bbq lag de chocolade balsamicosaus klaargemaakt.

We waren met 5 personen voor het etentje en de meeste daaronder hadden toch wel schrik dat het niet lekker zou zijn. Paar man die geen koffie lusten en chocoladesaus op ree leek ook vreemd.
Gelukkig vondt iedereen het super lekker, ik was zelf ook erg verrast in de rub proefde je de koffie smaak eigenlijk amper. In de saus kwam het wel iets naar voren maar het paste mooi bijelkaar.
Al met al een erg geslaagd etentje en zeker voor herhaling vatbaar!
Zie hieronder het eindresultaat


Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk