- Berichten
- 195
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen; Mijn Weber 57cm hangt sinds jaar en dag (nu ruim 2j) in het (steigerhouten) blad van mijn buitenkeuken. Hiervoor rust hij op de handgrepen; Die liggen gewoon op het keukenblad:
Zoals je kunt zien heb ik het blad wat ruimer uitgezaagd dan de BBQ zelf. Da's om 2 redenen: 1 - Brandveiligheid (je weet maar nooit) 2 - Ik kan het deksel achterover doen en ertussen klemmen (tuck-away noemen ze dat hier geloof ik?). Zie hier:
De laatste paar weken merk ik echter dat bij het gebruiken van rookhout, er ook rook tussen het deksel en de ketel vandaan komt. Daarnaast merk ik ook dat de BBQ minder snel afkoelt als ik deze na gebruik "afsluit" (al beluchting dicht).
Nog meer mensen die gemerkt hebben dat dit niet goed gaat? Ik ben nu van plan om een nieuw onderstel te maken (originele heb ik weggegeven, past prima onder een 47cm die daardoor meteen wat hoger staat) om verder doorhangen te voorkomen.
Uiteraard hoor ik ook graag jullie oplossingen hiervoor!

Zoals je kunt zien heb ik het blad wat ruimer uitgezaagd dan de BBQ zelf. Da's om 2 redenen: 1 - Brandveiligheid (je weet maar nooit) 2 - Ik kan het deksel achterover doen en ertussen klemmen (tuck-away noemen ze dat hier geloof ik?). Zie hier:

De laatste paar weken merk ik echter dat bij het gebruiken van rookhout, er ook rook tussen het deksel en de ketel vandaan komt. Daarnaast merk ik ook dat de BBQ minder snel afkoelt als ik deze na gebruik "afsluit" (al beluchting dicht).
Nog meer mensen die gemerkt hebben dat dit niet goed gaat? Ik ben nu van plan om een nieuw onderstel te maken (originele heb ik weggegeven, past prima onder een 47cm die daardoor meteen wat hoger staat) om verder doorhangen te voorkomen.
Uiteraard hoor ik ook graag jullie oplossingen hiervoor!