dag iedereen, als nieuw lid heb ik me gisteren al netjes voorgesteld,
ik heb verschillende vragen, over verschillende onderwerpen, alvast mijn exusens als dit hier niet thuis hoort.
graag hoor ik dan waar ik deze vragen wel kan stellen.
Hier onder zie je mijn huidige opstelling, de temperatuur krijg ik goed stabiel rond de 150?
maar het probleem is dat ik geen rooksmaak krijg op mijn vlees, tijdens de laatste sessie, heb ik houtschilfers (eik) met wat vuurkuiden in zilverpapier gewikkeld, enkele gaatjes erin geprikt en op 4uur tijd toch een 5tal van die worsten zilverpapier op de hete kolen gedaan, ik kreeg telkens voor gedurende een 15 min een mooie blauwachtige doorzichtige rook, maar de rooksmaak bleef telkens uit
wat doe ik fout of wat kan beter?
ik heb me een smokebox aangeschaft zou het hier beter mee lukken?
wat is de beste basis voor marinades te maken? en word de (gezeefde) marinade ook gebruikt om vlees te injecteren? of is dat weer wat anders?
laatste keer heb ik wat BBQ-saus, zoete sojasaus, en olijfolie gebruikt met nog een boel kruiden, ik was voor de 1ste x proberen, tevreden met het resultaat, maar de olijfolie ging stolten in de ijskast
Stiekem ben ik aan het uitkijken voor een pelletsmoker, maar ik wil eerst een deftige basis opbouwen met mijn kettle, wat zijn betaalbare en betrouwbare pelletsmokers en waar op te letten?
en welke winkels zijn hiervoor aan te raden in de omgeving van breda/ tilburg/ eindhoven? of in de belgische provincie's antwerpen/ limburg?
liefst eentje waar ze ook kruiden en rubs hebben.
ik was dit weekend bij een BBQ-keten geweest in son en breugel, maar daar zien ze mij niet meer terug... :-O
ik zelf ben van Dessel in Belgie (halfuurtje van Eindhoven vandaan)
als er iemand een offsetsmoker heeft staan waar hij/zij vanaf wilt mag je het mij ook altijd laten weten
alvast bedankt ! en sorry voor de rookie-vragen
ik heb verschillende vragen, over verschillende onderwerpen, alvast mijn exusens als dit hier niet thuis hoort.
graag hoor ik dan waar ik deze vragen wel kan stellen.
Hier onder zie je mijn huidige opstelling, de temperatuur krijg ik goed stabiel rond de 150?
maar het probleem is dat ik geen rooksmaak krijg op mijn vlees, tijdens de laatste sessie, heb ik houtschilfers (eik) met wat vuurkuiden in zilverpapier gewikkeld, enkele gaatjes erin geprikt en op 4uur tijd toch een 5tal van die worsten zilverpapier op de hete kolen gedaan, ik kreeg telkens voor gedurende een 15 min een mooie blauwachtige doorzichtige rook, maar de rooksmaak bleef telkens uit
wat doe ik fout of wat kan beter?
ik heb me een smokebox aangeschaft zou het hier beter mee lukken?

wat is de beste basis voor marinades te maken? en word de (gezeefde) marinade ook gebruikt om vlees te injecteren? of is dat weer wat anders?
laatste keer heb ik wat BBQ-saus, zoete sojasaus, en olijfolie gebruikt met nog een boel kruiden, ik was voor de 1ste x proberen, tevreden met het resultaat, maar de olijfolie ging stolten in de ijskast

Stiekem ben ik aan het uitkijken voor een pelletsmoker, maar ik wil eerst een deftige basis opbouwen met mijn kettle, wat zijn betaalbare en betrouwbare pelletsmokers en waar op te letten?
en welke winkels zijn hiervoor aan te raden in de omgeving van breda/ tilburg/ eindhoven? of in de belgische provincie's antwerpen/ limburg?
liefst eentje waar ze ook kruiden en rubs hebben.
ik was dit weekend bij een BBQ-keten geweest in son en breugel, maar daar zien ze mij niet meer terug... :-O
ik zelf ben van Dessel in Belgie (halfuurtje van Eindhoven vandaan)
als er iemand een offsetsmoker heeft staan waar hij/zij vanaf wilt mag je het mij ook altijd laten weten
alvast bedankt ! en sorry voor de rookie-vragen
