- Berichten
- 333
Empanada's van shortrib
De avond van tevoren heb ik de shortrib ontdaan van het meeste vet en deze ingewreven met Smokey Goodness Beefalicieus BBQ Rub en een nachtje in de koelkast laten intrekken.
Zaterdagmorgen opgestaan en de BBQ aangeslingerd in een indirecte opstelling tot een dometemperatuur van rond de 110 graden en hier de ribs opgelegd.
Bij een kern van 60 graden heb ik de ribs ingepakt in aluminiumfolie om door te garen naar een kern van tussen de 90 en 95 graden.
Terwijl het vlees aan het garen was heb ik een deegje gemaakt voor de empanada's van
- 300g bloem
- 10g zout
- 125g boter
- 1 ei
- 70ml water
en dit weer in de koelkast gelegd.
Vulling:
In een skillet heb ik uien, knoflook, puntpaprika, shortrib en het opgevangen vet even aangezet en weggezet.
De empanada's in elkaar zetten:
Rondjes uitsteken en deze vullen met de vulling. De empanada's dichtvouwen en deze ca 30 minuten op de pizzasteen in de bastard op 200c.
Hierna geserveerd met een bonensalade en wat chimichurri.
We hebben er met het hele gezin van gesmuld.
De foto's:
De avond van tevoren heb ik de shortrib ontdaan van het meeste vet en deze ingewreven met Smokey Goodness Beefalicieus BBQ Rub en een nachtje in de koelkast laten intrekken.
Zaterdagmorgen opgestaan en de BBQ aangeslingerd in een indirecte opstelling tot een dometemperatuur van rond de 110 graden en hier de ribs opgelegd.
Bij een kern van 60 graden heb ik de ribs ingepakt in aluminiumfolie om door te garen naar een kern van tussen de 90 en 95 graden.
Terwijl het vlees aan het garen was heb ik een deegje gemaakt voor de empanada's van
- 300g bloem
- 10g zout
- 125g boter
- 1 ei
- 70ml water
en dit weer in de koelkast gelegd.
Vulling:
In een skillet heb ik uien, knoflook, puntpaprika, shortrib en het opgevangen vet even aangezet en weggezet.
De empanada's in elkaar zetten:
Rondjes uitsteken en deze vullen met de vulling. De empanada's dichtvouwen en deze ca 30 minuten op de pizzasteen in de bastard op 200c.
Hierna geserveerd met een bonensalade en wat chimichurri.
We hebben er met het hele gezin van gesmuld.
De foto's:








Laatst bewerkt: