Beef en Steak

Empanada's gevuld met shortrib.

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
333
Empanada's van shortrib

De avond van tevoren heb ik de shortrib ontdaan van het meeste vet en deze ingewreven met Smokey Goodness Beefalicieus BBQ Rub en een nachtje in de koelkast laten intrekken.
Zaterdagmorgen opgestaan en de BBQ aangeslingerd in een indirecte opstelling tot een dometemperatuur van rond de 110 graden en hier de ribs opgelegd.

Bij een kern van 60 graden heb ik de ribs ingepakt in aluminiumfolie om door te garen naar een kern van tussen de 90 en 95 graden.

Terwijl het vlees aan het garen was heb ik een deegje gemaakt voor de empanada's van
- 300g bloem
- 10g zout
- 125g boter
- 1 ei
- 70ml water

en dit weer in de koelkast gelegd.

Vulling:

In een skillet heb ik uien, knoflook, puntpaprika, shortrib en het opgevangen vet even aangezet en weggezet.

De empanada's in elkaar zetten:

Rondjes uitsteken en deze vullen met de vulling. De empanada's dichtvouwen en deze ca 30 minuten op de pizzasteen in de bastard op 200c.

Hierna geserveerd met een bonensalade en wat chimichurri.


We hebben er met het hele gezin van gesmuld.

De foto's:
772dc6a850208de74dac09a0f173aba0.jpg
89b4f7860b2c05415e84d35b836100b7.jpg
239b176586f4243052001384a3a5085c.jpg
51471069ba0804eedb1e55acade0d561.jpg
2a4d28b2028df81f0e6b425a113abca2.jpg
665927677fabd1e84d13d3dd3387a2f3.jpg
da3f35c7dca68af4bfae51256a2c9246.jpg

2a79eb952375c6ac4fa7a940751a630a.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat heb je ontzettend leuk en origineel gemaakt!
 
Ziet er lekker uit, maak dit ook wel eens met verschillende vullingen (maar niet op de bbq). En zovel in de oven als bakken, frituren doe ik niet, aangezien wij geen friteuse hebben (bewust) en alleen een airfryer. Maar in de airfryer ook al gedaan
 
Deze ga ik heel binnenkort ook proberen! Ziet er heel erg lekker uit 🤤
 
Heerlijk Empanada's en dan ook nog eens gevuld met short rib 🤤

Hoe kwamen de Empanada's van de Bbq Faxie ? Was het deeg niet droog ? Ik vind dit wel een leuke bereiding voor Empanada's te maken, eens wat anders dan uit de vetbak.
 
Heerlijk Empanada's en dan ook nog eens gevuld met short rib 🤤

Hoe kwamen de Empanada's van de Bbq Faxie ? Was het deeg niet droog ? Ik vind dit wel een leuke bereiding voor Empanada's te maken, eens wat anders dan uit de vetbak.

Ze kwamen er prima uit en zeker niet te droog. Het deeg is eigenlijk gewoon hartig taartdeeg dat je ook voor een quiche zou gebruiken.
 
Dit ziet er mooi en lekker uit. Lust er wel eentje.
 
Dat ziet er heerlijk uit. Je moet er wel ff de tijd voor hebben want het lijkt me best wel wat werk
 
Dat ziet er heerlijk uit. Je moet er wel ff de tijd voor hebben want het lijkt me best wel wat werk
Doorlooptijd is lang ('s-morgens) maar de werktijd valt wel mee.
 
Terug
Bovenaan Onderaan