BasBQ
Beef en Steak

Emaille rooster Primo

 
 

Alflies

Stoker
Berichten
336
Beste,

Volgende week gaat eindelijk de fik in de Primo, ik vraag me echter nog 1 ding af.
Het rooster van mijn Webers maak ik voor of na gebruik schoon met een messing of stalen borstel.
Nu lijkt het mij als ik met deze borstel op het rooster van de Primo tekeer ga het emaille zal beschadigen.
Ik heb een topic hier gelezen, maar het is mij nog niet duidelijk hoe jullie deze roosters schoonmaken

Grt,

Alfred
 
Ik leg ze meestal in een bak met een blokje van de afwasmachine.
weekt het los en borstel je het er zo af.
 
In de Weber Gas grills zit toch ook een emaile rooster?

Reitse stookt die altijd bloed heet en borstel ze dan schoon.
 
primo heeft toch gietijzer of ben ik nou gek?
 
Big-T zei:
primo heeft toch gietijzer of ben ik nou gek?
Jouw geestelijke toestand laat ik buiten beschouwing ;)
Maar primo heeft roosters met een emaille coating.
 
Bert zei:
Big-T zei:
primo heeft toch gietijzer of ben ik nou gek?
Jouw geestelijke toestand laat ik buiten beschouwing ;)
Maar primo heeft roosters met een emaille coating.

en bedankt ;)
 
Heet stoken en borstelen met een messing borstel.

 
Inderdaad wat hierboven gezegd wordt:  heet stoken zodat de achtergebleven resten verkolen en dan met een messing borstel het rooster schoonmaken. Messing is een vrij 'zacht ' metaal en zal de emaille niet beschadigen. Let bij heet stoken nog steeds op je vilt en je kunt wachten met borstelen tot de temp. weer iets gedaald is, scheelt ook de haren op je handen ;)
 
Ik scharrel nog even een messing borstel op en dan zelfde werkwijze als de op de Weber Fam.
 
Terug
Bovenaan Onderaan