BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk Pulled Pork...

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69

De temp is wel weer opgelopen na het verversen van de briketten, dus dat gaat wel goed komen. Ik ga even een tukkie doen ;)
 
Ik doe ook even een powernap, tot straks ;).
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70

De temp is weer op het juiste niveau, nu maar even wat langer slapen ;)
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70
05.00 / 111 / 77

Heeft 't net geregend?
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70
05.00 / 111 / 77
06.30 / 103 / 78 gesprayed met appelsap
 
inderdaad had ik even m'n ogen dicht  ;) wil morgen voor de visite nog wel een beetje aanspreekbaar zijn  :D

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70
05.00 / 111 / 77
06.30 / 103 / 78 gesprayed met appelsap
07.30 / 102 / 79 schuifje weer iets open gezet, misschien straks briketten bijvullen?
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70
05.00 / 111 / 77
06.30 / 103 / 78 gesprayed met appelsap
07.30 / 102 / 79 schuifje weer iets open gezet, misschien straks briketten bijvullen?
08.30 / 105 / 85

M'n digitale thermometertje heeft de laatste regenbui niet helemaal goed doorstaan. Hij geeft aan dat de kern van het vlees 120C is... Dus even een analoge thermometer gepakt en deze geeft aan dat 't vlees 85C is. Nog heel eventjes!  ;D
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)
02.30 / 99 / 69
03.30 / 110 / 70
05.00 / 111 / 77
06.30 / 103 / 78 gesprayed met appelsap
07.30 / 102 / 79 schuifje weer iets open gezet, misschien straks briketten bijvullen?
08.30 / 105 / 85
09.00 / 105 / 87

Zo, misschien een graad te weinig, maar dat kun je met zo'n analoog metertje toch niet exact bepalen, maar ik heb 'm er af gehaald. Hij gaat toch nog wel even een paar uur in de folie en de handoeken in een koelbox, maar er komt weer een stevig buiencomplex aan en ik heb geen zin om straks in de stromende regen weer naar buiten te moeten.  :-[
M'n digitale thermometerje is er wel echt mee uitgescheden, want hij geeft nu in koud water nog steeds 95C aan...  :(

Zo zag het pakketje er uit toen ik de eerste keer met appelsap ging sprayen:
IMG_20110827_00036.jpg


En zo zag hij er uit toen ik 'm net van de OTS af haalde:
IMG_20110828_00038.jpg


Nu ligt'ie lekker warm verpakt in alu-folie, 2 handoeken en een tempex koeldoos van B&S (waarschijnlijk dezelfde waar 'ie ook mee gekomen is...  ;D

To be continued....  ;)
 
Goed gewerkt hoor. Straks de beloning!
 
Mooie sessie hoor, en nogmaals erg knap gedaan op een keteltje, wij met een WSM hebben het daarbij vergeleken erg makkelijk! Ben benieuwd wat je er van vindt straks!
 
Wow, wat een lange sessie !
Mooi gedaan hoor en gefeliciteerd met je titel !  ;) ;) ;)
 
Heel leuk verslag heb je ervan gemaakt. Eindresultaat ziet er goed uit, mooie bark.
Eet smakelijk
 
Mooi stukkie vlees, heb je al foto's van het eindresultaat?

 
Zo, de visite is de deur weer uit, de kids liggen op bed, dus eindelijk tijd om het eindresultaat te showen.

Het was heerlijk! Nou had ik in de US al eens (een paar keer) PP gegeten, oa van Tops BBQ in Memphis, maar geen enkele was zo lekker als deze! Dit gaat dus absoluut vaker gebeuren. Iedereen vond het heerlijk en zeer voor herhaling vatbaar  ;D
Het was de moeite en de gebroken nacht meer dan dubbel en dwars waard  8)

Heb er ook een hoop van geleerd. Zo zal ik volgende keer, ongeacht de meteo vooruitzichten, hoe dan ook zorgen voor een droge plek voor de ketel. Regen zorgt voor temperatuurschommelingen en dat is nooit goed. Dus een tent, poncho of zeiltje gaat er zeker gespannen worden.
Ook moet ik een betere methode verzinnen om halverwege de briketten aan te vullen/te vervangen. Nu kreeg ik na de wissel de temperatuur moeilijk weer op gewenste niveau. Waarschijnlijk niet verder gaan met de nog gloeiende briketresten, maar gewoon compleet met een nieuwe vulling beginnen. Dus op tijd weer dezelfde hoeveelheid als bij aanvang in de starter, restanten compleet verwijderen en geheel opnieuw een minion opstarten.
Zorgen voor een goede back-up thermometer. Nu viel de belangrijkste van de 2 (kerntemp) op het cruciale moment uit (ligt misschien wel aan de batterij, bedenk ik me nu. Ik was met een nieuwe begonnen, maar weet eigenlijk niet hoelang die het vol houdt...)

Wat ging er wel goed? Het tijdstip van beginnen was ideaal. Mooi op tijd klaar, zodat ik de hele morgen m'n handen vrij had voor mezelf en alle overige voorbereidingen. Op het moment van pullen en eten, was de temperatuur nog prima!
Het 'wachtschema' beviel me ook prima. Heb tussendoor voldoende slaap gehad en toch regelmatig de waarden kunnen checken.
En last but not least, de rub was ook helemaal super!

Maar goed, de foto's:

Uiteraard de essentiële coleslaw:
IMG_20110828_00039.jpg


Spannend; hoe komt'ie uit de folie?
IMG_20110828_00040.jpg


Let the pulling begin!
IMG_20110828_00041.jpg


Handmatig fijn snipperen:
IMG_20110828_00045.jpg


Alles in een zondagse schaal:
IMG_20110828_00050.jpg


Op een broodje met coleslaw en sausje:
IMG_20110828_00051.jpg


Gezellige bende aan/op tafel:
IMG_20110828_00052.jpg


En niet te vergeten, het toetje:
IMG_20110828_00053.jpg


Ik/wij heb(ben) er in elk geval enorm van genoten! Ik hoop jullie ook  ;)

Thanks for watching!
 
Geweldig gedaan hoor, Ziet er allemaal erg lekker uit wat daar op tafel staat
 
Aaah lekker hoor!! Bezorg je ook?? ;)
 
Heerlijk Thor, ik heb veel respect voor mensen die dit maken op een ketel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan