BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk Pulled Pork...

T

Thor

Gast
Ja, het gaat gebeuren! Eindelijk...

Heb gisteravond een Procureur van 2.5kg in de rub gezet:
IMG_20110826_00032.jpg


De rub heb ik van http://www.smoker-cooking.com/pulledpork.html :
IMG_20110826_00029.jpg


Nu is het even wachten tot Buienrader.nl aangeeft dat ik veilig kan beginnen. De bedoeling is dat we morgen in de loop van de middag kunnen eten. Ik begin liever vroeg, want ik heb geen flauw idee hoe lang ik er over ga doen (daarom heb ik het draadje ook maar even hier gestart en nog niet in het Southern Style BBQ hoekje). Ik zal jullie op de hoogte houden  ;D
 
Veel succes met je eerste PP. Altijd een groot avontuur. Tip! Begin op tijd, het kan best lang duren en ben je te snel klaar kan je de PP altijd nog warm houden voor je gasten. Als je telaat begint....., dan.... ;)
 
Na nog een 2e keer 'rubben' is het pakket om 16.30 op de ketel gegaan:
IMG_20110827_00035.jpg


Nu nog een beetje uitvogelen om 'm op de juiste temp te krijgen, maar met een beetje geduld moet dat goed komen ;)
 
Altijd spannend de eerste keer pulled pork maken! Ik heb je draadje naar Southern Style verplaatst want dit is één van de typische Southern gerechten ;)

Ben benieuwd!!
 
Thanks Noskos!

Update:

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open (<1mm), dus vrijwel helemaal dicht gezet
 
Spannend, heel veel succes!
 
die is morgen rond de middag goed.
probeer zoveel mogelijk uit de regen en wind te blijven.
succes, 1e keer , altijd spannend
 
Gaat lekker, probeer een beetje laag door het plateau te gaan, dat komt de malsheid ten goede.
 
Toen ik om 16.30 begon kreeg ik de temp niet boven de 95C, dus had ik het schuifje iets open gezet. Minder dan 1mm, maar schijnbaar toch te veel. Om 17.30 leek het mooi stabiel op 112C, maar een uurtje later (18.30) was 'ie ineens op gelopen tot boven 120C. Dus toch maar weer helemaal dicht gezet. Maar de temp loopt minder snel terug dan op, dus stond om 19.30 op 117C. Iemand een tip? Ik heb al even overwogen er eventueel een briket of wat uit te halen, maar daarvoor zou het deksel dan weer open moeten en dat lijkt me ook geen goed idee...?

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51

Ondertussen geeft buienradar weer wat donkerblauwe en rode vlekken deze kant op, dus...  :(
 
Buienradar.jpg


De regen heeft meteen invloed op de temp van de ketel:

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61
 
Zie nog net Westland onder die grote wolk uitpiepen, wij hebben de zooi al gehad gelukkig!
Sterkte daar!
 
Thanks guys!  :)

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
 
Nu 6 uur bezig en volgens mij gaat het de goede kant op. Ketel is weer op de juiste temp (het regent al even niet meer) en de kerntemp begint aardig af te vlakken...

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
 
Blijft mooi stabiel! Petje af hoor op een keteltje!
 
Thanks Noskos! In het begin was het even lastig, zeker met die plensbui, maar nu gaat'ie lekker!

tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
 
Werkt zich ook mooi langzaam door het plateau, je moet niet raar opkijken als je temperatuur opeens inzakt, dat gebeurd weleens, soms kom je ook een tweede plateau tegen. Allemaal niets om je zorgen om te maken :) It's done, when it's done ;)
 
tijd / dome / kern
17.30 / 112 / 15
18.30 / 120 / 31 schuif iets te ver open, dus vrijwel helemaal dicht gezet
19.30 / 117 / 51
20.30 / 95 / 61 schuifje weer iets open gezet (ong. 1mm)
21.30 / 99 / 64
22.30 / 107 / 67 het is al weer een tijdje droog
23.30 / 107 / 69 gesprayed met appelsap
00.30 / 107 / 72
01.30 / 99 / 73 Meteen briketten bijgevuld (nog gloeiende er uit, nieuwe koude er in en de gloeiende daar weer boven op)

zo alleen nog even checken of de ketel weer op de juiste temp komt, voor ik een powernap ga doen...
 
Sleep is overrated ;) Ik ga zo pitten, succes verder vannacht, we zien morgen het resultaat wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan