BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk eerste keer PP

 
 

JayLaurs

Sprokkelaar
Berichten
30
Pulled pork stond al een tijdje op het lijstje om klaar te maken. Boston Butt bij Aalvink bestelt en afgelopen zondag was het zover.......



Alles de avond ervoor klaargezet, bbq geprepareerd voor indirect, kolen in de schoorsteen klaargezet in de schuur.
Rub klaar en vlees getrimt.





Ready?, steady?, cook!.... Helaas zijn we zondag laat wakker...
10u alles klaar en de bbq smeult lekker met wat oak erbij. 108C... de Q heeft er niet veel zin in maar ik denk dat dat meer aan de cheap briketten ligt. Ik had niets meer en heb vorige week even wat bij de Intra gehaald. Nooit meer!! 4,99 nu 1,99 Warning Warning!!
Na wat proberen is de q stabiel.

10.30 vlees erop en wachten maar......



11.15 Even kijken hoe de temperatuur van de dome is.... WAT!!! vlees ---C??!! :-O
@$#@ Temperatuurmeter van Ikea kapot. Met nieuwe batterij geen verschil en de temp is ook niet meer naar boven of beneden bij te stellen.

11.30 Op naar de blauwe doos met de gele letters.
Goedemorgen, 1x een Fantast (wie heeft die naam verzonnen) aub.... mmm doe maar 2, op 1 been is het moeilijk lopen. Gelijk 1 om de dome beter in de gaten te houden. (had eerst een meter op het rooster staan maar dan moet iedere keer de deksel eraf)( men leert).

12.15 ......... Slechte briketten geven stress.... De nieuwe meter geeft 99C aan rond het vlees. Schuif wat bijstellen.
13.00 108C voor de dome en 60C voor de kern.
14.00 100C dome, 63C kern. Gelijk wat briketten bijgevuldt. Zijn al grotendeels as geworden.
15.00 115 dome, kern 63.
16.00 109 dome, kern 64.
16.30 117 dome, kern 68. Yes! we gaan omhoog.
17.00 117 dome, kern 65!! NEEEE!!
18.00 110 dome, kern 67.... misschien nu?
18.45 115 dome, kern 68, inpakken in folie en terug op het rooster met wat nieuwe briketten in het vooronder.
20.00 110 dome, kern op 86! Yes uitpakken en nog even terug....



20.45 110 dome, KERN OP 73!!! H?!! Iemand?  :-O Is dat verloren vocht of ?
21.30 vlees maar van de q afgehaald want de meter blijft 73 aangeven....

Heb het vlees een uur in nieuw folie laten rusten en wachten op het resultaat.

Geen hoge verwachtingen vanwege de schommelingen van de temperatuur van de briketten en het zakken van de kern temperatuur van het vlees.



Het begin pulled lekker en dan een stevig stuk vlees. Trekt wel uitelkaar maar niet soepel.

Kan nu echt niet meer wachten.... De smaak is goed.... Rook, vlees en kruiden goed door elkaar..... Er is een "smokering" en bark.



Zeker nogmaals doen maar dan met goede briketten/houtskool. Ik had nu de snake methode gebruikt, zou dat anders moeten?

Dus, de smaak is top!!!




 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
resultaat ziet er goed uit, dat je nog een stevig stuk vlees tegen kwam komt denk ik omdat je niet door bent gegaan tot de 88 graden.
gefeliciteerd met je knor
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Wat Leo al zegt, ingepakt op de Q laten liggen tot minimaal 88 graden kern, dan uitpakken vocht uit de folie opvangen voor de eindsaus en weer ingepakt laten rusten.
Door het vlees uit te pakken en terug te leggen op de BBQ verdampt er veel vocht waardoor het vlees droog wordt en de temperatuur daalt.
 
Goed gedaan hoor!
 
Ziet er goed uit. Lekker hoor.
Wel een leerzame run iig.
(Briketten, thermometer...)
 
Bedankt iedereen voor de reacties.

Snel nog eens maken en dan betere kolen gebruiken en langer (lees eerder beginnen) de tijd nemen.

P.S. is de minion methode alleen geschikt voor een WSM, en gebruik je bij een kettle altijd de snake methode voor indirekt?

 
Terug
Bovenaan Onderaan