BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk brisket

Abraham zei:
Ondanks de 91 C vond ik hem toch wat te gaar. Mogelijk is hij zelfs doorgeschoten in de drukte. Volgende keer beter opletten.
Ik neem Gerards opmerking ter harte. Met injecteren wordt niet allen zuiver water ingebracht.. Dank!

Gefeliciteerd en welkom bij de "big" three
Lees onderstaande link eens over het gebruik van zout. Ik vond het zeer interessant. Afgelopen zaterdag voor het eerst Brisket gemaakt, maar het volgende stuk alweer besteld. Dat laat ik eerst 2 a 3 weken "dry agen" en dan hopla op de Q
http://amazingribs.com/recipes/rubs_pastes_marinades_and_brines/zen_of_brines.html
 
Gefeliciteerd met je koe en welkom bij de grote drie.

91 C is een mooie temp voor beisket. Heb je er ook ingeprikt met een sateh prikker? Die moet er in glijden als boter, dan is hij klaar.

Brisket stijgt altijd snel in temperatuur, dat komt omdat hij plat is. Zonder inpakken heeft hij ook een heeeeeele lange zone, ook dat komt doordat het een plat stuk vlees is met veel oppervlak waar het vocht via kan verdampen.
Extra vocht inbrengen is dus slim.
 
Terug
Bovenaan Onderaan