- Berichten
- 22
Na een eerdere poging om een brisket flat te bereiden op de weber heb ik mij vandaag aan het echte werk gewaagd: een usa grain-fed whole packer brisket.
Hiervoor heb ik grotendeels het recept gevolgd uit 'het vuur de baas'. Gisterenavond de brisket getrimd, geïnjecteerd, ingesmeerd met mosterd en dan ruimschoots gekruid met zwarte peper en zout.
Deze ochtend het wekkertje extra vroeg gezet, de kamado aangestoken en naar 121°C gebracht. Een paar whisky barrel chunks op de gloeiende kolen en om 7u15 de brisket er opgelegd.
Ondertussen zijn we 3,5u bezig en komt de stall eindelijk in zicht:
7u15 - 8°C
7u45 - 25
8u15 - 40
8u45 - 51
9u15 - 60
9u45 - 65
10u15 - 71
10u45 - 73
11u15 - 75
11u45 - 75
12u15 - 74
5 uur bezig en lekker in the zone, nog de laatste voorbereidingen treffen voor de hapjes en dan slaan we aan het aperitieven!
Na dik 5,5u ging het alarm van de thermometer, de point stond op 92°C. De Flat bleef echter hangen in de stall (75°C). Dan maar beslist om ze te splitsen en de flat ingepakt.
13u45 -86°C
14u15 - 96°C
De point doorstond al de pindakaastest en lag dus al te rusten na een zestal uur op de bbq. Hierna in blokjes gesneden en gemengd met honing, bruine suiker en bbq-saus.
14u45 is de flat gaar (op 98°C). De folie opengeplooid en dan even onafgedekt laten liggen op de bbq om de bark weer wat op te drogen. Daarna even uitdampen en de koelbox in om te rusten tot het avondeten. Mooie run van 7u30.
De burnt ends zijn ondertussen in recordtempo verorberd en wat heeft dat gesmaakt!
Intussen is etenstijd aangebroken! De baked beans met een blokje appelhout zijn warm, de maïskolven zijn gegrild en de loaded potatoes en sweet potatoes zijn gaar.
En uiteraard de flat in sneetjes, heeerlijk gegeten!
Nog een fotootje van enkele hapjes, voor de volledigheid:
Hiervoor heb ik grotendeels het recept gevolgd uit 'het vuur de baas'. Gisterenavond de brisket getrimd, geïnjecteerd, ingesmeerd met mosterd en dan ruimschoots gekruid met zwarte peper en zout.
Deze ochtend het wekkertje extra vroeg gezet, de kamado aangestoken en naar 121°C gebracht. Een paar whisky barrel chunks op de gloeiende kolen en om 7u15 de brisket er opgelegd.
Ondertussen zijn we 3,5u bezig en komt de stall eindelijk in zicht:
7u15 - 8°C
7u45 - 25
8u15 - 40
8u45 - 51
9u15 - 60
9u45 - 65
10u15 - 71
10u45 - 73
11u15 - 75
11u45 - 75
12u15 - 74
5 uur bezig en lekker in the zone, nog de laatste voorbereidingen treffen voor de hapjes en dan slaan we aan het aperitieven!
Na dik 5,5u ging het alarm van de thermometer, de point stond op 92°C. De Flat bleef echter hangen in de stall (75°C). Dan maar beslist om ze te splitsen en de flat ingepakt.
13u45 -86°C
14u15 - 96°C
De point doorstond al de pindakaastest en lag dus al te rusten na een zestal uur op de bbq. Hierna in blokjes gesneden en gemengd met honing, bruine suiker en bbq-saus.
14u45 is de flat gaar (op 98°C). De folie opengeplooid en dan even onafgedekt laten liggen op de bbq om de bark weer wat op te drogen. Daarna even uitdampen en de koelbox in om te rusten tot het avondeten. Mooie run van 7u30.
De burnt ends zijn ondertussen in recordtempo verorberd en wat heeft dat gesmaakt!
Intussen is etenstijd aangebroken! De baked beans met een blokje appelhout zijn warm, de maïskolven zijn gegrild en de loaded potatoes en sweet potatoes zijn gaar.
En uiteraard de flat in sneetjes, heeerlijk gegeten!
Nog een fotootje van enkele hapjes, voor de volledigheid:
Laatst bewerkt: