BasBQ
Beef en Steak

Eerste spekkies

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Al die gave draadjes hier inspireert enorm dus van de week, naast het boek Charcuterie te hebben gekocht,  ook even
langs de slager gegaan voor wat zout om een stuk buikspek om te kunnen toveren tot walchers spek.
Excuus voor de ontzettende crappy foto's, bij deze beloof ik niet meer m'n telefoon te gebruiken...

1-1.jpg

Stukje buikspek besteld bij BBQuality en de ingredienten klaar gezet, althans dat dacht ik..
Tijdens het wegen kwam ik er achter dat ik te weinig kip kruiden had gehaald, shit..
Het vlees was ook al ontdooid dus maar besloten het in 2 stukken te verdelen, 1 stuk walchers gilde en 1 stuk experimentje.

2-1.jpg


walchers stuk ~860 gram (Ontzwoerd):

4 gram colorozozout
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels water
1 theelepel worcester
30 gram kip pikant kruiden

Experiment stuk ~830 gram(Ontzwoerd):

4 gram colorozout
40 gram ketjap
15 gram keukenzout
15 gram peper
10 gram knoflookpoeder
5 gram paprika poeder

Geen idee of het wat wordt.... T rook in ieder geval prima dus we gaan het merken.

4-1.jpg

Beide stukjes in een zak en nu maar ontspannen in de koelkast tot zaterdag, dan mogen ze in de smoker samen met een
goeie 3 kilo ribs  B-).

Ik hoop dat ik de verhoudingen enzo goed heb gedaan, zo niet dan hoor ik het zeer graag!
Bedankt voor het kijken.

- Tim
 
Mooi begin
 
Zoals beloofd, iets betere fotos  B-)
Naast dat we ribs hebben gerookt dit weekend was het ook tijd om de spekkies af te maken.

DSC_4149.jpg

Na 4 dagen massage en voldoende rust was het tijd voor een kleurtje.

DSC_4159.jpg

Op de smoker met wat aardappels.

DSC_4173.jpg

DSC_4175.jpg

Na iets meer dan een uur op ~150 graden waren ze 72 graden van binnen

DSC_4179.jpg


En wat vonden we er van?
Het feit dat er 2 kilo was op zaterdag en 0 kilo op zondag zegt wel genoeg denk ik..
Wat is dit lekker zeg....
Het experiment was ook echt geslaagd, lekker spicy.
Dit gaat heeel snel op herhaling, zowel walcher als dit experimentjes!



 
en het is eigenlijk zo makkelijk te maken he
 
Ceriel zei:
Lekker hoor! Lust ik....

Jij hebt vandaag wel genoeg gegeten Ceriel..... =))
 
Dominique +1...............sorry Ceriel. Anders blijft er niks voor mij over.
 
Ziet er prima uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan