RuweBolster
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Goedemiddag allemaal
Ik heb me zojuist aangemeld op het forum en dacht meteen maar eens m'n eerste sessie te uploaden.
Helaas verschillende delen van de bereiding vergeten te fotograferen, maar dat komt de volgende keren vast goed!
Ik heb dus een Bastard Urban Large 2021 aangeschaft en ben meteen maar in het diepe gesprongen en wat Baby Back Ribs besteld. Al doende leert men, dus kolen erin en aansteken maar. Ik dacht eerst maar proberen die temperatuur een uurtje constant te houden en het verbaasde me hoe makkelijk dat eigenlijk ging op de kamado.
De Bastard lekker constant op 120 laten staan en intussen de ribs uit de koelkast gehaald. Ik heb de varken rub van Van Beekum gebruikt. Half uurtje laten intrekken in de koelkast en vervolgens op de bbq.
Ik heb de ribs elk uur ingesprayed met appelsap en na 2 uurtjes ingepakt in alufolie, ook weer met appelsap.
Toen de ribs ingepakt op de bastard lagen heb ik een lak gemaakt van ketjap manis, sweet chili saus, knoflookpasta en honing, en deze in een gietijzeren sauspannetje bij de ribs gezet.
Na een uur ingepakt op de bastard te hebben gelegen, heb ik ze uitgepakt en terug op het rooster gelegd en ingesmeerd met de saus. De ribs nog een uurtje laten liggen en elke 20 minuten ingesmeerd.
Na totaal 4 uur op de bbq, heb ik de ribs eraf gehaald en geserveerd met een salade en een gepofte aardappel met knoflooksaus.
Voor een eerste keer was ik super tevreden, de ribben hadden wat mij betreft wat malser gemogen. Volgende keer toch iets langer ingepakt laten?
Mitchell
Verstuurd vanaf mijn SM-N975F met Tapatalk
Ik heb me zojuist aangemeld op het forum en dacht meteen maar eens m'n eerste sessie te uploaden.
Helaas verschillende delen van de bereiding vergeten te fotograferen, maar dat komt de volgende keren vast goed!
Ik heb dus een Bastard Urban Large 2021 aangeschaft en ben meteen maar in het diepe gesprongen en wat Baby Back Ribs besteld. Al doende leert men, dus kolen erin en aansteken maar. Ik dacht eerst maar proberen die temperatuur een uurtje constant te houden en het verbaasde me hoe makkelijk dat eigenlijk ging op de kamado.
De Bastard lekker constant op 120 laten staan en intussen de ribs uit de koelkast gehaald. Ik heb de varken rub van Van Beekum gebruikt. Half uurtje laten intrekken in de koelkast en vervolgens op de bbq.
Ik heb de ribs elk uur ingesprayed met appelsap en na 2 uurtjes ingepakt in alufolie, ook weer met appelsap.
Toen de ribs ingepakt op de bastard lagen heb ik een lak gemaakt van ketjap manis, sweet chili saus, knoflookpasta en honing, en deze in een gietijzeren sauspannetje bij de ribs gezet.
Na een uur ingepakt op de bastard te hebben gelegen, heb ik ze uitgepakt en terug op het rooster gelegd en ingesmeerd met de saus. De ribs nog een uurtje laten liggen en elke 20 minuten ingesmeerd.
Na totaal 4 uur op de bbq, heb ik de ribs eraf gehaald en geserveerd met een salade en een gepofte aardappel met knoflooksaus.
Voor een eerste keer was ik super tevreden, de ribben hadden wat mij betreft wat malser gemogen. Volgende keer toch iets langer ingepakt laten?
Mitchell
Verstuurd vanaf mijn SM-N975F met Tapatalk