Thomthommie
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Ben niet zo'n ster in beschrijvingen maken maar ik zal m'n best doen :
Vrijdagavond de dikke ribs voorbereid, 1 met porks prank rub en 1 met Turnpike rub.
Zaterdag rond de middag de fik in de smoker, en de ribs geïnjecteerd met appelsap....en vervolgens 3 uurtjes op Ca 110 graden met 2 chunks cherrywood.....
Daarna de boel ingepakt in folie met wat bruine suiker, stukkie roomboter, drupje appelsap en agave siroop......en weer 2 uurtjes in het rookhol.
Toen de boel uitgepakt en ingeblubberd met saus, 1x pineapple jalapeño, en 1x tropical bbq sauce, en voor de laatste loodjes nog een uurtje terug in de hitte....
Resultaat was geslaagd.....vlees was heerlijk mals en smaakvol! Ben helaas in m'n enthousiasme vergeten om op het laatst een foto te maken van de uit mekaar vallende ribs......
Vrijdagavond de dikke ribs voorbereid, 1 met porks prank rub en 1 met Turnpike rub.
Zaterdag rond de middag de fik in de smoker, en de ribs geïnjecteerd met appelsap....en vervolgens 3 uurtjes op Ca 110 graden met 2 chunks cherrywood.....
Daarna de boel ingepakt in folie met wat bruine suiker, stukkie roomboter, drupje appelsap en agave siroop......en weer 2 uurtjes in het rookhol.
Toen de boel uitgepakt en ingeblubberd met saus, 1x pineapple jalapeño, en 1x tropical bbq sauce, en voor de laatste loodjes nog een uurtje terug in de hitte....
Resultaat was geslaagd.....vlees was heerlijk mals en smaakvol! Ben helaas in m'n enthousiasme vergeten om op het laatst een foto te maken van de uit mekaar vallende ribs......