Beef en Steak

Eerste run op de Ooni Koda 12

 
 
 

Cherrywood

Gerijpt
Berichten
2.860
Zoals hier elders vermeld sinds vorige week de blije eigenaar van een gebruikte Ooni.

Vandaag "eindelijk" de kans voor de eerste run.
1c16328db604b6847ba97405271b9eaf.jpg

Deeg gemaakt m.b.v. de Ooni calculator.
Bloem: Caputo Cuoco/ Chef.
180 grams bollen.
58% water
2% zout
2% olie
18 uur bulk rijs / rust bij 4 graden.
Bollen maken.
4 uur na rijzen bij kamer temperatuur.

Ooni op zijn heetste stand en daar gingen we:
7c6806f55a55923783559dcc32c440f8.jpg

Het draaien was even wennen.........
Dat hoefde op de Summit niet.
De eerste keer de pizza er even uit geschept en met de hand een kwart slag gegeven.
c2419c2bbffaf57a9d0ab85c7640eccb.jpg

Beetje spelen met temperaturen. Volgas vlieg je toch makkelijk uit de bocht.
Uiteindelijk lukte het "in de oven draaien" ook.
33c8dd883d4d01b8c9be3c95755d5999.jpg
69999c3007305401440cf8a51e26a297.jpg
b6d312a5ae05cbf688b4dbd6ae8b796f.jpg


Al met al erg blij met de aanwinst.
Het bakken in de Summit gaat ook prima maar omdat je de Ooni wat sneller warmer of kouder kan maken én de hitte directer en van boven komt is het makkelijker om de bovenkant krokant te krijgen.



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er yummi uit. De Italiaanse pizzabakker is er niets bij. :D
 
Prachtige pizza's hoor, voor een 1e keer met een nieuw apparaat is dat een heel degelijk resultaat lijkt mij.
Hoeveel minuten bakken is het ongeveer per pizza?
 
Prachtige pizza's hoor, voor een 1e keer met een nieuw apparaat is dat een heel degelijk resultaat lijkt mij.
Hoeveel minuten bakken is het ongeveer per pizza?
Volgas schat ik op 1-2 minuten.
Zat nu op ca 3.
Heb de pizza ook wat verder van de achterkant weggehouden.

Bij de laatste pizza`s begon ik de "in de oven draaien techniek" onder de knie te krijgen toen zat ik op 1-2 minuut ongeveer elke 20 seconden een kwartslag draaien.
 
Schitterende pizza's 😍 lekker landelijk niet perfect rond ;) zo zagen ze er in Italië, als we bij de boer gingen eten ook altijd uit!
Als jij de pizza's bakt neem ik een Chianti mee 🍷
 
Ziet er fantastisch uit! En dan te bedenken dat het alleen maar beter kan 😁. Gewoon lekker vaak gebruiken.
 
schitterend resultaat, zeker voor dag 1.
De Koda 12 heeft een mooi nieuw thuis gekregen.
 
schitterend resultaat, zeker voor dag 1.
De Koda 12 heeft een mooi nieuw thuis gekregen.
Het scheelt dat ik met deeg maken stretchen etc. Inmiddels de nodige ervaring heb opgedaan en dankzij de info hier op het forum leer je veel sneller.
Maar écht heel blij met mijn oventje.
En belangrijker: de famillie ook.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan