- Berichten
- 3.479
Zoals hier elders vermeld sinds vorige week de blije eigenaar van een gebruikte Ooni.
Vandaag "eindelijk" de kans voor de eerste run.
Deeg gemaakt m.b.v. de Ooni calculator.
Bloem: Caputo Cuoco/ Chef.
180 grams bollen.
58% water
2% zout
2% olie
18 uur bulk rijs / rust bij 4 graden.
Bollen maken.
4 uur na rijzen bij kamer temperatuur.
Ooni op zijn heetste stand en daar gingen we:
Het draaien was even wennen.........
Dat hoefde op de Summit niet.
De eerste keer de pizza er even uit geschept en met de hand een kwart slag gegeven.
Beetje spelen met temperaturen. Volgas vlieg je toch makkelijk uit de bocht.
Uiteindelijk lukte het "in de oven draaien" ook.
Al met al erg blij met de aanwinst.
Het bakken in de Summit gaat ook prima maar omdat je de Ooni wat sneller warmer of kouder kan maken én de hitte directer en van boven komt is het makkelijker om de bovenkant krokant te krijgen.
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Vandaag "eindelijk" de kans voor de eerste run.

Deeg gemaakt m.b.v. de Ooni calculator.
Bloem: Caputo Cuoco/ Chef.
180 grams bollen.
58% water
2% zout
2% olie
18 uur bulk rijs / rust bij 4 graden.
Bollen maken.
4 uur na rijzen bij kamer temperatuur.
Ooni op zijn heetste stand en daar gingen we:

Het draaien was even wennen.........
Dat hoefde op de Summit niet.
De eerste keer de pizza er even uit geschept en met de hand een kwart slag gegeven.

Beetje spelen met temperaturen. Volgas vlieg je toch makkelijk uit de bocht.
Uiteindelijk lukte het "in de oven draaien" ook.



Al met al erg blij met de aanwinst.
Het bakken in de Summit gaat ook prima maar omdat je de Ooni wat sneller warmer of kouder kan maken én de hitte directer en van boven komt is het makkelijker om de bovenkant krokant te krijgen.
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk