BasBQ
Beef en Steak

Eerste rosbief.

 

11E

Sprokkelaar
Berichten
38
Afgelopen zaterdag in Belgie geweest en daar een rosbief uit de supermarkt meegenomen voor het volgende project. De bedoeling is om aankomend weekend dit stukje vlees op de bbq te leggen nadat het gemarineerd is met rode wijn volgens het recept van Derek (20 feb). De sideshow zal zijn sperzieboontjes en aardappelpartjes op de bbq. Suggesties altijd welkom ;)

25so2kw.jpg


Meer foto's volgen, eerst nog even werken B-)
 
Eergisteren de rosbief onderhanden genomen. Schoongemaakt, drooggemaakt, ingesmeerd met een laagje mosterd en daarna een laagje tijm en bieslook. Daarna ingepakt en een nachtje in de koelkast.

25ew8j6.jpg


2r44rdf.jpg


De aardappels in 4 partjes gesneden en in een mix van zout, peper, paprika en olijfolie gelegd en daarna in de oven gedaan ivm plaatsgebrek op de bbq.

2ljgqzd.jpg


Het was even proberen met de schuiven om hem rond de 160 - 170 graden te houden. Ik hem hem in totaal zo'n 45 minuten op de bbq gehad met het volgende resultaat;
2vll5sm.jpg

2lm5f1v.jpg



Het eindresultaat;
2rd9u35.jpg
 
Volgens mijn bescheiden mening is dit restaurant waardig.
 
Ziet er heerlijk uit! Is de rode wijn niet doorgegaan?
 
Goedgekeurd!
 
Mooi gemaakt!
 
Ziet er mooi uit zeg!!!
 
Goedgekeurd!!
 
dat ziet er bijzonder puik uit!
 
Dank voor deze lovende woorden! Het smaakte inderdaad goed.

Dit weekend spare ribs maken voor de grote baas hier in huis, mijn echtgenote  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan