BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribs van dit jaar :)

 
 

DMM

Stoker
Berichten
340
Vorige weekend deze ribs al gemaakt maar wilde toch ff de foto's delen hier.
Het weer was niet echt best, maar onder een prieel is het altijd goed bbq-en.

Heb de ribs low&slow op +/- 120 graden gehouden voor een uurtje of 5.
Om het half uur sprayen met appelsap en elk uur moppen met bbq-saus.
Eerste twee uurtjes appel-rookchips erop gedaan, wilde niet een te sterke rooksmaak.

WP_20150509_003_zpsa33g8rsd.jpg

De ribs in een lekkere rub gezet. De rub volgens een recept van de bbqpitboys gevolgd.

WP_20150509_004_zpsvzxowg41.jpg

Daarbij een bbq mop en dip saus gemaakt. Tomatenketchupbased, met basterdsuiker, worcester, appelazijn, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper..

WP_20150509_005_zpsbuk98wol.jpg

Geen probleem om de temp goed te houden ..

WP_20150509_006_zpsgojkuszi.jpg

Elk uurtje ff moppen ..

WP_20150509_008_zpsegea4bwy.jpg

Na 3 uurtjes zag ie er zo uit

WP_20150509_007_zpspu3mkxdn.jpg

In de tussentijd ff coleslaw gemaakt en wedges gebakken..

WP_20150509_010_zps5a1lsuts.jpg

Happen maar !!

Ze waren echt yummy, niet te rokerig en lekker zoet/pittig van de rub en saus.. :) :D
 
Die lust ik ook ;), heerlijke foto's
 
Lekker hoor, had graag in het test-panel gezeten
 
ik zie de foto's helaas niet  :(
 
hey dat is vreemd... ik heb ze doorgelinkt vanaf m'n google drive .. misschien ligt het daaraan ? Apple houdt niet zo van google blijkbaar ..

Zal voor de volgende een account aanmaken bij Photobucket ..

Edit: Direct maar ff aangepast ... nu hopelijk wel te zien !
 
Dat zijn hele mooie ribbels hoor... ga ik vanavond ook lekker maken!
 
Ziet er prima uit. ??n punt van kritiek:  de eerste van dit jaar? Heuh?
 
Ok, dan is het je vergeven ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan