Vrijdag de Bastard VX Large binnen gekregen, in elkaar gezet en vandaag op zondag was de dag voor de spareribs. Vond het wel een mooi gerecht om die als eerste te maken op de Bastard. Ik heb twee Livar spareribs gehaald bij de slager en elke sparerib ingesmeerd met een andere rub. Één "standaard", voor zo ver je iets standaard kan noemen, en één iets meer Aziatische versie.
Voor de Aziatische versie de volgende spullen gebruikt:
De spareribs ingesmeerd met de rub en ongeveer een uurtje laten staan in de keuken. Ondertussen de kamado maar eens aangestoken en op temperatuur laten komen tot ongeveer 120 graden. Twee stukken rookhout hickory van Weber (had ik nog liggen) erop gegooid en snel de spareribs voor 3 uur laten roken.
Na de 3 uur ingepakt in aluminium folie. Allebei met flinke stukken boter en de "standaard" wat appelsap erbij en de Aziatische naast de boter ook wat van de Saus.Guru BBQ Saus General TSO en de Nick's Hatsas. Weer op de BBQ, nu voor twee uur.
Na twee uur de spareribs weer uitgepakt en het laatste uur op de iets hetere, 150 graden, BBQ elk kwartier ingesmeerd met de BBQ saus. Om ze vervolgens heerlijk op te eten
Voor de Aziatische versie de volgende spullen gebruikt:
- Angus & Oink – Chinese Takeaway
- Saus.Guru BBQ Saus General TSO
- Nick’s Hatsas – Korean Style Hot Sauce
- Ongezouten roomboter
- Saus.Guru pitmaster rub – Mother of all rubs
- BXC American heritage original bbq saus
- Appelsap
- Ongezouten roomboter
De spareribs ingesmeerd met de rub en ongeveer een uurtje laten staan in de keuken. Ondertussen de kamado maar eens aangestoken en op temperatuur laten komen tot ongeveer 120 graden. Twee stukken rookhout hickory van Weber (had ik nog liggen) erop gegooid en snel de spareribs voor 3 uur laten roken.
Na de 3 uur ingepakt in aluminium folie. Allebei met flinke stukken boter en de "standaard" wat appelsap erbij en de Aziatische naast de boter ook wat van de Saus.Guru BBQ Saus General TSO en de Nick's Hatsas. Weer op de BBQ, nu voor twee uur.
Na twee uur de spareribs weer uitgepakt en het laatste uur op de iets hetere, 150 graden, BBQ elk kwartier ingesmeerd met de BBQ saus. Om ze vervolgens heerlijk op te eten
