BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribbels

niki0990

Tondelzoeker
Berichten
14
Vandaag voor het eerst( 2e dag dat de green egg in bezit is spareribs gemaakt!
Vond het erg spannend om te kijken of ik hem goed op temperatuur kon houden maar dat heeft het ei mij erg makkelijk gemaakt!
07690837caf103a34c7aae0f676ff4f8.jpg
een nachtje in de rub gezet en vervolgens om 11 uur het ei aangestoken zodat ze er om kwart voor 12 op konden.
e225f2fa20fff2be9eb94c2b280695c7.jpg
vervolgens via de 3-2-1 methode gemaakt, al is het uiteindelijk 3-1-1 geworden!
90ac20531ac6f7a3a44222b3c031bb95.jpg
en het resultaat! Ik heb ze tussendoor ingesmeerd met bruine suiker en boter, volgende keer iets anders proberen want persoonlijk mogen ze van mij wat pittiger! Al met al erg blij met het resultaat. Dit was natuurlijk niet gelukt zonder dit forum!
 
Het ziet er uit dat het goed gelukt is! Smakelijk eten!
 
Ziet er lekker uit hoor..
 
die had ik ook best wel willen proeven  :)
 
Nice!! Ik gebruik ook altijd zoet maar wel met chilisaus en wat sambal door de glaze. Heerlijk!
 
Bruine suiker en boter is maar een tussenstap normaal. Daarna gaat er nog een saus overheen. Daar kun je dan weer je pitje mee toevoegen ;)
 
Owh was dat de truc haha volgende keer dus sambal en chilisaus door de glaze! Dank jullie wel
 
Lekkere ribbels is altijd genieten, en ik denk dat er nog wel meer lekkers uit dat groene ei gaan komen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan