Beef en Steak

Eerste pulled pork Big Joe

 

Suus76

Sprokkelaar
Berichten
27
Nooit gegeten en nog nooit gemaakt maar aangezien we een mooie bbq hebben moest het er maar van komen, pulled pork.  Ik heb t recept van de wedstrijd pulled pork van Noskos aangehouden met als enige uitzondering de eis saus, ik had geen 1/2 cup sap uit de folie , door een ernstig ongeluk gisterenavond en t feit dat ik daar eerste hulp bij verleend heb, heeft mijn keurige stukje ingepakte pork anderhalf uur langer oo de Joe gelegen als dat voorgeschreven stond in t recept. Ik had de Joe wel al ? uitgezet? maar het vlees heeft een tijdje langer op 88 graden gelegen als voorgeschreven was,  wellicht dat er daarom geen vocht in de folie zat. De smaak is er echter niets minder om.

pofyz7vv9r.jpeg





Drie procureurs van de Makro ( mooi vlees voor net geen 4 euro de kilo )

hu3l0r.jpeg


Op t rooster, op naar de 74 graden. Dit duurde op 121 graden om en nabij de 5 uur ( geweldig hoe de Joe op temperatuur blijft) . Ik dacht eerst dat ie veel te snel ging, en toen da het ik hij is stuk want de temp bleef een poos lang plakken op 70 graden, maar na nog een x lezen bleek dit de zogenaamde zone te zijn.

shgtj4b4acjj.jpeg



Vervolgens bij 74 graden t vlees gelakt met het sausje en nog 2 uur wachten tot ie ingepakt kan worden. De temperatuur stijgt t laatste half uur naar 80 graden

dftncg0mr.jpeg


Inpakken en snel zoon wegbrengen voor zijn eind gala voor dat de bui echt los barat. Gelukkig had ik hier de tegenwoordigheid van geest om de onderste schuif al dicht te zetten, bbq houdt de warmte wel vast tot 88 graden gokte ik. Zoon weggebracht en op de terugweg helaas getuige van een ernstig ongeluk en daar eerste hulp verleend tot dat de ambulance eindelijk kwam opdagen, in de stromende regen, doorweekt tot op t bot mAar het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.


Eenmaal thuis t pakket van de bbq gehaald, opnieuw in de folie gedaan ( en hier dus ontdekt dat er geen vocht  was in de folie)

Desalniettemin lekker in de folie in de oven gezet om daar de nacht door te brengen en het was al weer vroeg dag vandaag dus hup pullen maar. Met vorken werkt wel maar met Mn handen veel beter ;-)


txpmsgoh9bkad.jpeg


Zo, dit was Mn spreekbeurt, nu eerst koffie



febdiqt.jpeg


( best lekker met pulled pork!)
 
Koud en doorweekt thuis aankomen bij je eerste ingepakte varkentje... leven wordt niet mooier!

Mooi verhaal Suus!
 
Ziet er super uit, gefeliciteerd met je knorretje.
 
Prima spreekbeurt. :-?
Lekkere P.P. ;)
Zou ik zomaar lusten. :)
Gefeliciteerd met knorrie. <:-P
 
Ziet er heerlijk uit! En mooie actie van je op de terugweg. Dan is die PP wel een mooie beloning ;)
 
WoW wat een verhaal. Dat zal nog wel even bij blijven. Gelukkig dat je met jou handelen de persoon hebt kunnen behoeden van een slechte toestand.

Mijn eerste PP was voor mij een drama. Heb ik paar jaar terug op de weber gedaan. Vroeg opgestaan. Prima weer. Mooi zomers. Toen werd het bewolkt. Volle bak regen. In eens weer volle zon. Daarna weer stortregen. Heel de dag door. De temp in de ketel was met geen mogelijkheid goed te houden. Toch maar door gegaan. Na een lange dag uiteindelijk de kern temp goed gekregen en de PP was ook nog eens gelukt.
Een verhaal dat ik zomaar niet ga vergeten...
 
Op 121? en ook nog een nacht in de oven?
Ontgaat mij hier iets?
Bij de Noskos methode ben je totaal toch binnen een uur of 9 klaar?
Gr. Rick.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

 
dikkemiel zei:
Op 121? en ook nog een nacht in de oven?
Ontgaat mij hier iets?
Bij de Noskos methode ben je totaal toch binnen een uur of 9 klaar?
Gr. Rick.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

De oven stond uit hoor! Daar stond ie echter veilig want mijn katjes zijn dol op bbq vlees....
hij was veel te warm om in de koeling te zetten gisteren en dus in de oven gemikt
 
dikkemiel zei:
Op 121? en ook nog een nacht in de oven?
Ontgaat mij hier iets?
Bij de Noskos methode ben je totaal toch binnen een uur of 9 klaar?
Gr. Rick.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Nadat de pulled pork klaar was heeft Suus de pork in de oven BEWAARD om daarna te pullen ;) er staat nergens dat de oven aanstond ;)

Suus wat een verhaal zeg, gelukkig zijn er mensen zoals jij :-* er zijn genoeg mensen die doorrijden na het zien of veroorzaken van een ongeluk X(
Gefeliciteerd met je Knor <:-P en nu lekker genieten van je eerste pulled pork
 
Bedankt allemaal voor de comments. Vanavond gaan we hem opeten. Nog tips hoe ik hem het beste kan opwarmen ( er vanuit gaande dat ie warm gegeten dient te worden? Coleslaw ga ik nog even een receptje voor zoeken, en ook daar voor zijn tips welkom!
 
Hahahaha, ik heb ook zo'n oven en magnetron die ik gebruik als tijdelijke "opslagruimte" i.v.m. een 5 tal haarballen :D
 
Suus76 zei:
Bedankt allemaal voor de comments. Vanavond gaan we hem opeten. Nog tips hoe ik hem het beste kan opwarmen ( er vanuit gaande dat ie warm gegeten dient te worden? Coleslaw ga ik nog even een receptje voor zoeken, en ook daar voor zijn tips welkom!

Dit is een heerlijk recept voor koolsla. Met dank aan Dominique voor het lenen. ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1018.msg12110#msg12110

Wellicht zit hier een tip bij voor het opwarmen.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4948.msg88690#msg88690

 
Ik warm het altijd in een pan op. Eerst wat grof gesneden ui fruiten. Dan de PP in de pan met een in stukjes gesneden tomaat. Als alles warm is een klein beetje BBQ saus.
Ik eet het meestal met een pita broodje of Turk brood. Beetje aioli op het broodje. En koolsla los.
 
Mooie portie pulled pork. Gefeliciteerd met de knor.
 
Hij was geweldig.
Gegeten op een stuk Turks brood ( onze Turkse bakker bakt echt heerlijk mooi goudgeel brood) met coleslaw. Zeker voor herhaling vatbaar en nog 5 porties in de vriezer!
 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je knor.
Opnieuw opwarmen doen wij hier altijd au bain Marie. Hier wordt de PP altijd gevacumeerd ingevroren dat maakt het au bain Marie opwarmen wel eenvoudiger.
PP op een broodje met wat augurk is ook heerlijk.
 
Opwarmen gaat goed door beetje appelsap toe te voegen. Blijft de PP lekker mals
Suus76 zei:
Bedankt allemaal voor de comments. Vanavond gaan we hem opeten. Nog tips hoe ik hem het beste kan opwarmen ( er vanuit gaande dat ie warm gegeten dient te worden? Coleslaw ga ik nog even een receptje voor zoeken, en ook daar voor zijn tips welkom!

Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan