Nooit gegeten en nog nooit gemaakt maar aangezien we een mooie bbq hebben moest het er maar van komen, pulled pork. Ik heb t recept van de wedstrijd pulled pork van Noskos aangehouden met als enige uitzondering de eis saus, ik had geen 1/2 cup sap uit de folie , door een ernstig ongeluk gisterenavond en t feit dat ik daar eerste hulp bij verleend heb, heeft mijn keurige stukje ingepakte pork anderhalf uur langer oo de Joe gelegen als dat voorgeschreven stond in t recept. Ik had de Joe wel al ? uitgezet? maar het vlees heeft een tijdje langer op 88 graden gelegen als voorgeschreven was, wellicht dat er daarom geen vocht in de folie zat. De smaak is er echter niets minder om.
Drie procureurs van de Makro ( mooi vlees voor net geen 4 euro de kilo )
Op t rooster, op naar de 74 graden. Dit duurde op 121 graden om en nabij de 5 uur ( geweldig hoe de Joe op temperatuur blijft) . Ik dacht eerst dat ie veel te snel ging, en toen da het ik hij is stuk want de temp bleef een poos lang plakken op 70 graden, maar na nog een x lezen bleek dit de zogenaamde zone te zijn.
Vervolgens bij 74 graden t vlees gelakt met het sausje en nog 2 uur wachten tot ie ingepakt kan worden. De temperatuur stijgt t laatste half uur naar 80 graden
Inpakken en snel zoon wegbrengen voor zijn eind gala voor dat de bui echt los barat. Gelukkig had ik hier de tegenwoordigheid van geest om de onderste schuif al dicht te zetten, bbq houdt de warmte wel vast tot 88 graden gokte ik. Zoon weggebracht en op de terugweg helaas getuige van een ernstig ongeluk en daar eerste hulp verleend tot dat de ambulance eindelijk kwam opdagen, in de stromende regen, doorweekt tot op t bot mAar het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.
Eenmaal thuis t pakket van de bbq gehaald, opnieuw in de folie gedaan ( en hier dus ontdekt dat er geen vocht was in de folie)
Desalniettemin lekker in de folie in de oven gezet om daar de nacht door te brengen en het was al weer vroeg dag vandaag dus hup pullen maar. Met vorken werkt wel maar met Mn handen veel beter ;-)
Zo, dit was Mn spreekbeurt, nu eerst koffie
( best lekker met pulled pork!)
Drie procureurs van de Makro ( mooi vlees voor net geen 4 euro de kilo )
Op t rooster, op naar de 74 graden. Dit duurde op 121 graden om en nabij de 5 uur ( geweldig hoe de Joe op temperatuur blijft) . Ik dacht eerst dat ie veel te snel ging, en toen da het ik hij is stuk want de temp bleef een poos lang plakken op 70 graden, maar na nog een x lezen bleek dit de zogenaamde zone te zijn.
Vervolgens bij 74 graden t vlees gelakt met het sausje en nog 2 uur wachten tot ie ingepakt kan worden. De temperatuur stijgt t laatste half uur naar 80 graden
Inpakken en snel zoon wegbrengen voor zijn eind gala voor dat de bui echt los barat. Gelukkig had ik hier de tegenwoordigheid van geest om de onderste schuif al dicht te zetten, bbq houdt de warmte wel vast tot 88 graden gokte ik. Zoon weggebracht en op de terugweg helaas getuige van een ernstig ongeluk en daar eerste hulp verleend tot dat de ambulance eindelijk kwam opdagen, in de stromende regen, doorweekt tot op t bot mAar het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.
Eenmaal thuis t pakket van de bbq gehaald, opnieuw in de folie gedaan ( en hier dus ontdekt dat er geen vocht was in de folie)
Desalniettemin lekker in de folie in de oven gezet om daar de nacht door te brengen en het was al weer vroeg dag vandaag dus hup pullen maar. Met vorken werkt wel maar met Mn handen veel beter ;-)
Zo, dit was Mn spreekbeurt, nu eerst koffie
( best lekker met pulled pork!)