- Berichten
- 105
Gisteren van een picnic mijn eerste pulled pork gemaakt. Het wedstrijdrecept van Noskos gebruikt, alleen een andere rub en bbq-saus gebruikt. Alleen mijn temperatuur was iets te hoog, bleef steeds tussen de 130 en 140 graden. Later het vlees meer naar de zijkant gelegd en nog maar 1 brander aangehad en toen bleef de temperatuur rond de 120 graden. Ook de smokerbox werkte niet goed. Waarschijnlijk omdat het vlees er voor een groot gedeelte boven lag en het vet in de box terecht kwam. Het "pullen" zelf viel me nog iets tegen. Maar de smaak was prima, zeker voor de eerste keer. Wel hier en daar wat drogere stukken, geen idee hoe dat kan. Heeft iemand ook nog een tip om het vlees warm te houden?
1) Picnic en de ingredienten:

2) Injecteren:

3) Lekker in de rub gezet:

4) 's morgensvroeg de bbq aan en het vlees erop:

5) Na iets meer dan 4 uur de 74 graden bereikt:

6) De glaze erop smeren:

7) Lekker ingesmeerd:

8) Na 2 uur het vlees inpakken (vlees was hier rond de 82 graden):

9) De 88 graden is bereikt, vlees opnieuw ingepakt en laten rusten:

10) De eerste kaper kwam al vlees halen:

11) Nog steeds aan het pullen:

12) Een bakje vlees:

1) Picnic en de ingredienten:

2) Injecteren:

3) Lekker in de rub gezet:

4) 's morgensvroeg de bbq aan en het vlees erop:

5) Na iets meer dan 4 uur de 74 graden bereikt:

6) De glaze erop smeren:

7) Lekker ingesmeerd:

8) Na 2 uur het vlees inpakken (vlees was hier rond de 82 graden):

9) De 88 graden is bereikt, vlees opnieuw ingepakt en laten rusten:

10) De eerste kaper kwam al vlees halen:

11) Nog steeds aan het pullen:

12) Een bakje vlees:
