BasBQ
Beef en Steak

Eerste PP op de maandagochtend.

  • Onderwerp starter Geertp200001
  • Startdatum
G

Geertp200001

Gast
Zondagavond ben ik begonnen om een mooi stuk Boston Butt in de rub te zetten. Hiervoor heb ik gekozen voor een Carolina dry rub. Daarna in de folie om hem nog een nacht in de koelkast te bewaren.
942dddb77b2c1461274a04c08b63541c.jpg


Vanmorgen mijn Weber Master Touch 57 aangestoken. De Boston Butt erop gelegd en nu de temperaturen maar goed in de gaten houden.
a42eacbe68600551c87d8af1c3417608.jpg

ae3c32df23c6b7811c793da4607b3fb9.jpg

De snake liever te lang dan te kort. Maar gaat mooi. Kern temperatuur is inmiddels 60 graden en boven het rooster tussen de 100 en 125 graden. Ik hou jullie op de hoogte. En het mooie is, hij heeft jonkies gekregen
d4091b32f415fd1ab45966a4367224b3.jpg

De ribs zijn inmiddels klaar. Die gaan we straks maar een ff proberen. De Boston Butt ligt nu ingepakt lekker door te warmen. Grafiekje met temperaturen komt later.
ec35633a844926523f7d83f7f9f9896c.jpg

6edcd187a7069c81d245ad77192d0bce.jpg

Om 20:30 uur was de kerntemperatuur eindelijk 88 graden. Hierna het Porkje nog een uur in een nieuwe aluminiumfolie verpakking laten liggen en een deel van het sapje gebruikt voor een PP eindsaus.
Eindsaus die ik gemaakt heb:
1/2 koffiekop vocht uit de folie van het Porkje.
1/2 koffiekop appelsap
1/2 koffiepot BBQ saus
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis
Dit alles in een klein pannetje aan de kook gebracht en dit door het vlees gemengd.
Het resultaat was heerlijk. Zeker niet te droog.
Vanavond nog even wat met de kinderen geproefd. We kunnen niet wachten om het morgen te gaan eten.
Ik mag wel zeggen dat het de eerste keer mooi gelukt is.
88e15bfbd3d95f61dc46b4aba3e346a1.jpg

e6dcbe8260a47af5e1f37996ad9977f6.jpg

87e6bd7f59e79874885e003f701bbf8c.jpg

Bij 71 graden heb ik de PP even van de BBQ genomen om hem in te smeren met een glaze. Bij 61 graden heb ik hem ingepakt in de aluminiumfolie.
 
Hele beste snake. Jij bent van plan het lang vol te houden.

Succes met je run. Verblijd ons straks met foto's, grafieken en meer:D
 
Goed bezig, have fun!
 
Jammie, ziet er goed uit. PP en ribs goede combi!! Heb je al een update met het eindresultaat...??
 
ziet er goed uit, heb je de ribs nu boven je vuur liggen?
 
-Danny- zei:
Lekker hoor, de ribs zien er een beetje droog uit was dit ook zo ??
Was ook zo. Waren een beetje droog maar oorzaak staat al eerder genoemd. Stonden in het begin boven de hete kolen. Al doende leert men....
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan