- Berichten
- 222
Na een aantal keer PP op de "handmatige" manier gemaakt te hebben, een heatermeter in elkaar gefr?beld. De eerste run was met spare-ribs door de buurman en hoewel het resultaat goed was, gaf de 3-1-1 methode nou niet echt goed weer hoe de heatermeter het zou doen met een langere run.
Afgelopen zaterdag dan ruim 3 kilo varkensschouder op de UDE gelegd en de heatermeter het werk laten doen.. Paar blokken kersenhout er bij en roken maar.
's ochtends ging het los..
na 5 uur is het tijd voor de glaze
En 2 uur later tijd voor inpakken, toen door de zone heen drukken en bij 88 graden kan ie er af, dik half uur laten rusten en dan is het tijd voor pullen..
En dan is het aanvallen!
Hier de run van de heatermeter:
Al met al erg tevreden, nauwelijks hebben we de UDS zelf in de gaten hoeven houden, alles ging via pitdroid. Een aantal punten zijn voor nader onderzoek vatbaar, zo is het wegpoetsen van een overshoot iets om nog eens na te kijken. Aan het einde van de run zie je dat de fan meer moet werken om de UDS op temperatuur te houden, dit komt voornamelijk omdat we goedkope briketten hebben gebruikt die waarschijnlijk veel zand bevatten en dit uiteindelijk het vuur verstikt. Even flink schudden met de UDS als het vlees is ingepakt wil helpen.
Ik zie met vertrouwen de Brisket run tegemoet. Wel wordt die gedaan met kwaliteit brandstof (Ecobrase briketten of goed houtskool) maar dat is iets voor een ander draadje
..
Afgelopen zaterdag dan ruim 3 kilo varkensschouder op de UDE gelegd en de heatermeter het werk laten doen.. Paar blokken kersenhout er bij en roken maar.
's ochtends ging het los..

na 5 uur is het tijd voor de glaze


En 2 uur later tijd voor inpakken, toen door de zone heen drukken en bij 88 graden kan ie er af, dik half uur laten rusten en dan is het tijd voor pullen..


En dan is het aanvallen!

Hier de run van de heatermeter:

Al met al erg tevreden, nauwelijks hebben we de UDS zelf in de gaten hoeven houden, alles ging via pitdroid. Een aantal punten zijn voor nader onderzoek vatbaar, zo is het wegpoetsen van een overshoot iets om nog eens na te kijken. Aan het einde van de run zie je dat de fan meer moet werken om de UDS op temperatuur te houden, dit komt voornamelijk omdat we goedkope briketten hebben gebruikt die waarschijnlijk veel zand bevatten en dit uiteindelijk het vuur verstikt. Even flink schudden met de UDS als het vlees is ingepakt wil helpen.
Ik zie met vertrouwen de Brisket run tegemoet. Wel wordt die gedaan met kwaliteit brandstof (Ecobrase briketten of goed houtskool) maar dat is iets voor een ander draadje
