chbrand
Kooltjesharker
- Berichten
- 111
Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: voor het eerst zelf Spareribs gemaakt!
Donderdagavond de 3 Baby Backs uit de vriezer gehaald, vrijdagavond ontvliest en ingerubs met Pork Maffia Memphis Mud, en zaterdag om 11 uur de Primo aangezwengeld naar een roostertemperatuur tussen de 105 - 110 graden Celsius.
Ik heb de volgende tijden aangehouden:
- 2,5 uur indirect garen (met chunks appelhout).
- 2 uur in folie (ingepakt met appelsap, basterdsuiker en roomboter).
- 1 uur afgegrilld en afgelakt (met Hickory smoke BBQ sauce en het vocht dat uit de pakketjes kwam).
Daarna lekker opgepeuzeld met wat friet en salade.
De smaak was super!
Ze waren alleen niet 'fall off the bone', terwijl ik dat wel graag wilde.
Ik lees hier verschillende mogelijke oorzaken voor, graag hoor ik jullie mening hierover, voor de volgende keer.
Donderdagavond de 3 Baby Backs uit de vriezer gehaald, vrijdagavond ontvliest en ingerubs met Pork Maffia Memphis Mud, en zaterdag om 11 uur de Primo aangezwengeld naar een roostertemperatuur tussen de 105 - 110 graden Celsius.
Ik heb de volgende tijden aangehouden:
- 2,5 uur indirect garen (met chunks appelhout).
- 2 uur in folie (ingepakt met appelsap, basterdsuiker en roomboter).
- 1 uur afgegrilld en afgelakt (met Hickory smoke BBQ sauce en het vocht dat uit de pakketjes kwam).
Daarna lekker opgepeuzeld met wat friet en salade.
De smaak was super!
Ze waren alleen niet 'fall off the bone', terwijl ik dat wel graag wilde.
Ik lees hier verschillende mogelijke oorzaken voor, graag hoor ik jullie mening hierover, voor de volgende keer.



