Afgelopen week via vuur en rook mijn CSG binnen gekregen. Gister gelijk mee aan de slag gegaan.
Ik wil komende week samen met mijn slager rookworst van waterbuffelvlees gaan maken. Heb aren nog nooit koud gerookt, vandaar gister even een test run.
CSG bleef mooi steady branden. Eerst met mot, wat steeds uit ging, later met meel wat wel prima bleef branden. Denk dat de mot te grof was.
Ik heb wat saucijzen en braadworsten van de Lidl gehaald om te proberen. Deze voor 7,5 Uur gerookt bij een temperatuur van 16 graden. Daarna gevacumeer en 20/25 min in water geweld bij een temperatuur van max 74 graden.
Nu heb ik wat vragen, en hoop wat antwoorden te vinden
De rooksmaam was ik best tevreden over. Mag van mij wat meer, volgende keer uurtje langer erop.
Alleen de kleur... wat een bleekscheten! Het ziet er niet uit. Ik vermoed dat dit te maken heeft met dat de worsten geen toeging hadden van nitrietzout. Dit gaat mijn slager wel doen. Zullen ze daardoor echt de mooie rode bruine rookkleur krijgen van een rookworst? Of moet er op een hogere temperatuur gerookt worden?
Ook het velletje / darm is niet naar mijn zin. Deze is niet zo lekker knapperig, maar nog te elastisch.
Wie help mij even verder?
Ik wil komende week samen met mijn slager rookworst van waterbuffelvlees gaan maken. Heb aren nog nooit koud gerookt, vandaar gister even een test run.
CSG bleef mooi steady branden. Eerst met mot, wat steeds uit ging, later met meel wat wel prima bleef branden. Denk dat de mot te grof was.
Ik heb wat saucijzen en braadworsten van de Lidl gehaald om te proberen. Deze voor 7,5 Uur gerookt bij een temperatuur van 16 graden. Daarna gevacumeer en 20/25 min in water geweld bij een temperatuur van max 74 graden.
Nu heb ik wat vragen, en hoop wat antwoorden te vinden
De rooksmaam was ik best tevreden over. Mag van mij wat meer, volgende keer uurtje langer erop.
Alleen de kleur... wat een bleekscheten! Het ziet er niet uit. Ik vermoed dat dit te maken heeft met dat de worsten geen toeging hadden van nitrietzout. Dit gaat mijn slager wel doen. Zullen ze daardoor echt de mooie rode bruine rookkleur krijgen van een rookworst? Of moet er op een hogere temperatuur gerookt worden?
Ook het velletje / darm is niet naar mijn zin. Deze is niet zo lekker knapperig, maar nog te elastisch.
Wie help mij even verder?