Beef en Steak

Eerste keer pulled pork

Kamidio

Tondelzoeker
Berichten
7
Gisteren voor het eerst pulled pork gemaakt. De komst van de green egg geeft veel meer mogelijkheden qua low en slow bereiden van bbq vlees zonder mij druk te hoeven maken over de constantheid van de temperatuur van de bbq. Met de weber durfde ik het nooit aan hieraan te beginnen.

Onderdeel van de aanschaf van de green egg was de belofte aan mijzelf om dit ook op te pakken en met succes! Woensdagavond het vlees in een rub gezet en in de koelkast laten intrekken.

e9408eb1caa267c5d4aa464c03187c82.jpg

e409bec8ad2ae2315110f87adc7f748b.jpg

a53b7a89552eae9ffd971dbd794e5b2b.jpg

71bc576a7b1ef0b2fb3886a28813e4b0.jpg

ae8833804f3bc38087ce6665fa578022.jpg

081a9b127baae4a9cb9599770e472b26.jpg

5c87c4af37120690e360a2c257df2104.jpg

0a760e266e1ad70d3928e77576ff0400.jpg


Op donderdag om half 5 vlees op de bbq gelegd en om 22:00 uur ongeveer kon deze eraf.

Bij een kerntemperatuur van 62 graden de procureur ingepakt in aluminium folie en teruggelegd op de bbq. Bij 92 graden was de procureur boterzacht en heb ik deze 50 minuten laten rusten. Met twee vorken kon ik hem zo uit elkaar trekken. Bbq saus toegevoegd en vervolgens weggezet in de koelkast. Vandaag opgewarmd in een gietijzeren pan en verwerkt in de door mijn vrouw gemaakte bao buns. We hebben ervan genoten!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vergeet niet een foto op de Q van je PP voor je knor. Ziet er trouwens goed uit
 
Ziet er top uit! Knorretje ook weer in de pocket(y)
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit, leuk om die broodjes ook zelf te maken.

Er mist helaas wel een foto van het vlees op de barbecue, het draadje wordt daarom verplaatst.
 
Dit ziet er heerlijk uit, binnenkort ook maar weer eens de voorraad PP aanvullen.
Die zelfgemaakte broodjes zien er leuk uit, heb je daar ergens een recept van?
 
Ik heb helaas geen foto’s van het stuk vlees op de bbq en ervoor. Goede tip voor een volgende keer. Te gefocust op het laten slagen van de bereiding.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hoi Marc, De P.P. ziet er prima uit heerlijk op een broodje met salade erbij 'k had er best eentje willen proberen 😉
Jammer dat je die nooit op je Weber gemaakt hebt dat gaat ook prima hoor. Wellicht wat meer op je temperatuur letten maar met wat maatregelen in je bbq (stenen en een finke water bak) houd je die ook redelijk op temperatuur.

 
Terug
Bovenaan Onderaan