Gisteren voor het eerst pulled pork gemaakt. De komst van de green egg geeft veel meer mogelijkheden qua low en slow bereiden van bbq vlees zonder mij druk te hoeven maken over de constantheid van de temperatuur van de bbq. Met de weber durfde ik het nooit aan hieraan te beginnen.
Onderdeel van de aanschaf van de green egg was de belofte aan mijzelf om dit ook op te pakken en met succes! Woensdagavond het vlees in een rub gezet en in de koelkast laten intrekken.
Op donderdag om half 5 vlees op de bbq gelegd en om 22:00 uur ongeveer kon deze eraf.
Bij een kerntemperatuur van 62 graden de procureur ingepakt in aluminium folie en teruggelegd op de bbq. Bij 92 graden was de procureur boterzacht en heb ik deze 50 minuten laten rusten. Met twee vorken kon ik hem zo uit elkaar trekken. Bbq saus toegevoegd en vervolgens weggezet in de koelkast. Vandaag opgewarmd in een gietijzeren pan en verwerkt in de door mijn vrouw gemaakte bao buns. We hebben ervan genoten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Onderdeel van de aanschaf van de green egg was de belofte aan mijzelf om dit ook op te pakken en met succes! Woensdagavond het vlees in een rub gezet en in de koelkast laten intrekken.
Op donderdag om half 5 vlees op de bbq gelegd en om 22:00 uur ongeveer kon deze eraf.
Bij een kerntemperatuur van 62 graden de procureur ingepakt in aluminium folie en teruggelegd op de bbq. Bij 92 graden was de procureur boterzacht en heb ik deze 50 minuten laten rusten. Met twee vorken kon ik hem zo uit elkaar trekken. Bbq saus toegevoegd en vervolgens weggezet in de koelkast. Vandaag opgewarmd in een gietijzeren pan en verwerkt in de door mijn vrouw gemaakte bao buns. We hebben ervan genoten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk