- Berichten
- 1.437
Het voordeel van het verplichte werken van thuis uit was tevens het ideale moment om me voor de eerste keer te wagen aan een pulled pork.
Omdat ik nieuw ben in heel het barbecuegebeuren koos ik voor een klein stukje vlees (ongeveer 700g).
Gisteren had ik mijn vlees al ingewreven met Southern succor pork rub en daarna vacuum getrokken en bijna 24u maten rusten.
Vandaag rond 06u45 de Q aangestoken en rond 07u10 lag mijn stukje vlees er al op.
Iets na 12u was het tijd om glaze aan te brengen, de kerntemperatuur bleef al geruime tijd rond de 65⁰ hangen.
Er werd nog rustig 2 uur verder gewerkt, SAP, calls via Teams, de Q deed rustig verder zijn werk.
Dan een korte pauze om het vlees in alufolie te wikkelen en nadien verder werken en af en toe een blik werpen op de kernthermometer.
De 88⁰ werden ongeveer 1u15 later aangetikt. De priktest kon me niet volledig overtuigen een kwartier later en op een kerntemperatuur van 90⁰ was het vlees zacht genoeg.
Na het uitdampen verpakt in alufolie, een badhanddoek en laten rusten in een koelbox.
Na het beëindigen van mijn werkdag was het tijd om me nog ff snel naar de bakker te begeven voor broodjes.
Terug thuis was het tijd om te gaan pullen en broodjes te maken.
Dat we heerlijk gegeten hebben, hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen en dat dit voor herhaling vatbaar is, is ook al een open deur intrappen.
Volgende keer ga ik voor een groter stuk vlees. Door me in te lezen op internet, vond ik immers de info dat je best voor een groter stuk vlees gaat aangezien je de restjes perfect kan bewaren.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Omdat ik nieuw ben in heel het barbecuegebeuren koos ik voor een klein stukje vlees (ongeveer 700g).
Gisteren had ik mijn vlees al ingewreven met Southern succor pork rub en daarna vacuum getrokken en bijna 24u maten rusten.
Vandaag rond 06u45 de Q aangestoken en rond 07u10 lag mijn stukje vlees er al op.
Iets na 12u was het tijd om glaze aan te brengen, de kerntemperatuur bleef al geruime tijd rond de 65⁰ hangen.
Er werd nog rustig 2 uur verder gewerkt, SAP, calls via Teams, de Q deed rustig verder zijn werk.
Dan een korte pauze om het vlees in alufolie te wikkelen en nadien verder werken en af en toe een blik werpen op de kernthermometer.
De 88⁰ werden ongeveer 1u15 later aangetikt. De priktest kon me niet volledig overtuigen een kwartier later en op een kerntemperatuur van 90⁰ was het vlees zacht genoeg.
Na het uitdampen verpakt in alufolie, een badhanddoek en laten rusten in een koelbox.
Na het beëindigen van mijn werkdag was het tijd om me nog ff snel naar de bakker te begeven voor broodjes.
Terug thuis was het tijd om te gaan pullen en broodjes te maken.
Dat we heerlijk gegeten hebben, hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen en dat dit voor herhaling vatbaar is, is ook al een open deur intrappen.
Volgende keer ga ik voor een groter stuk vlees. Door me in te lezen op internet, vond ik immers de info dat je best voor een groter stuk vlees gaat aangezien je de restjes perfect kan bewaren.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk