- Berichten
- 13
Hi allen!
Het werd weer eens hoog tijd om mijn barbecue aan te jagen. En deze keer werd ik geassisteerd door een geinteresseerde vriend. hobby kok, maar weinig barbecue ervaring. Dus samen de pulled pork maar eens proberen te maken.
Op vrijdag even langs de Sligro gegaan en daar een mooi stukje procureur kunnen vinden van net geen 2.5 kilo.
de southern succor rub gemaakt, toevallig al enkele dagen daarvoor waardoor ik op een onverwachte hemelvaartsbbq snel deze rub heb kunnen testen, moet zeggen, voor een varkenshaasje was het toch net wat te pittig, maar zeker niet minder lekker!
op zaterdagochtend is het maatje van me gearriveerd en hebben we bovenstaand stukje vlees uitgepakt, schoongemaakt, bewonderd en tenslotte ouderwets lekker gerubt.
Om het proces beter te begrijpen hebben we het vlees meteen voorzien van een temperatuur probe om zo gedurende de dag toch wat te kunnen volgen. daarna het vlees op de Q gelegd voor een goede 5 uurtjes met onderstaand resultaat.
op dit moment het varkentje ingepakt in aluminiumfolie, en wederom terug op de bbq gelegd om de temperatuur door te laten garen richting de 90 graden. gezien de harde wind op zaterdag hebben we de hele dag al relatief flink bij moeten stoken vergeleken met eerdere low/slow sessies, en dat was nu ook wel te zien in de snelheid van het opwarmen van het vlees. volgens de literatuur zouden we hier 2/3 uur voor nodig hebben. wij zaten na bijna 4 uur nog maar op 87 graden.
geloof dat dit toch veruit het grootste nadeel is van een plaatstaal bbq en "ongunstige" weersomstandigheden. maar uiteindelijk 92 graden gehaald, en de priktest uitgevoerd en het varkentje goed bevonden.
na 10/15 minuten te laten uitwasemen het varkentje weer toegedekt met aluminiumfolie om hem alsnog een uurtje te laten rusten
na deze rust hebben we het vlees ontdaan van zijn kleding en hebben het heerlijk uiteen staan trekken. hierna aan tafel, een broodje, een maiskolfje, wat verwarmde bbq saus en de rest van de avond hebben we heerlijk gegeten van de pulled pork.
al met al een geslaagde gezellige dag, en ontzettend goed gegeten!
en dan ga ik nu de keuken in om het laatste restantje nog even op te warmen, en nog eenmaal na te genieten van dit varkentje.
Het werd weer eens hoog tijd om mijn barbecue aan te jagen. En deze keer werd ik geassisteerd door een geinteresseerde vriend. hobby kok, maar weinig barbecue ervaring. Dus samen de pulled pork maar eens proberen te maken.
Op vrijdag even langs de Sligro gegaan en daar een mooi stukje procureur kunnen vinden van net geen 2.5 kilo.
de southern succor rub gemaakt, toevallig al enkele dagen daarvoor waardoor ik op een onverwachte hemelvaartsbbq snel deze rub heb kunnen testen, moet zeggen, voor een varkenshaasje was het toch net wat te pittig, maar zeker niet minder lekker!
op zaterdagochtend is het maatje van me gearriveerd en hebben we bovenstaand stukje vlees uitgepakt, schoongemaakt, bewonderd en tenslotte ouderwets lekker gerubt.
Om het proces beter te begrijpen hebben we het vlees meteen voorzien van een temperatuur probe om zo gedurende de dag toch wat te kunnen volgen. daarna het vlees op de Q gelegd voor een goede 5 uurtjes met onderstaand resultaat.
op dit moment het varkentje ingepakt in aluminiumfolie, en wederom terug op de bbq gelegd om de temperatuur door te laten garen richting de 90 graden. gezien de harde wind op zaterdag hebben we de hele dag al relatief flink bij moeten stoken vergeleken met eerdere low/slow sessies, en dat was nu ook wel te zien in de snelheid van het opwarmen van het vlees. volgens de literatuur zouden we hier 2/3 uur voor nodig hebben. wij zaten na bijna 4 uur nog maar op 87 graden.
geloof dat dit toch veruit het grootste nadeel is van een plaatstaal bbq en "ongunstige" weersomstandigheden. maar uiteindelijk 92 graden gehaald, en de priktest uitgevoerd en het varkentje goed bevonden.
na 10/15 minuten te laten uitwasemen het varkentje weer toegedekt met aluminiumfolie om hem alsnog een uurtje te laten rusten
na deze rust hebben we het vlees ontdaan van zijn kleding en hebben het heerlijk uiteen staan trekken. hierna aan tafel, een broodje, een maiskolfje, wat verwarmde bbq saus en de rest van de avond hebben we heerlijk gegeten van de pulled pork.
al met al een geslaagde gezellige dag, en ontzettend goed gegeten!
en dan ga ik nu de keuken in om het laatste restantje nog even op te warmen, en nog eenmaal na te genieten van dit varkentje.