Gisteren was het zover, de eerste keer Pulled Pork! Het was ook de 2e keer dat de Weber Master Touch Premium aanging.
Voor deze Pulled Pork heb ik gebruik gemaakt van het 'simpele pulled pork' recept van Noskos. Ik heb een mooi stuk Procureur van 2,6 kilo op de kop getikt, nadat ik de overbodige stukken er af heb gesneden ging er wat olie en de kruiden erop.
Ondertussen stond de Weber al klaar om te vlammen, ik heb gebruik gemaakt van de kolenring en diffuser.
De procureur ging erop en ik kon direct voor het eerst gebruik maken van mijn nieuwe thermometer. De HerQs easybbq pro werd geleverd met 2 probe's, alleen zat er geen klem bij om de probe om het rooster vast te maken. Er direct maar even achteraan gemaild en ik hoop dat deze wordt nagestuurd.
Toen de Weber op 120 graden zat draaide ik de onderste schuif op de 'rook stand' en de bovenste ook een stuk dichter, hij schoot wel door naar 130 en kostte wel even tijd om hem tussen de 115-125 graden te krijgen.
Na circa 5 uren lag de procureur er heerlijk bij. De kerntemperatuur zat rond de 70 graden op dat moment.
Vervolgens ingepakt en opnieuw erop gelegd, na een kleine 2 uren zat hij op de 91 graden, paar keer prikken en je voelde dat hij klaar was!
Vervolgens een kwartier laten uitdampen en weer een uur dicht in de folie en toen pullen maar!
Vervolgens lekker op een broodje gedaan, vandaag maak ik van de rest nog pulled pork nacho's!
Ben erg tevreden met het resultaat voor de eerste keer!
Voor deze Pulled Pork heb ik gebruik gemaakt van het 'simpele pulled pork' recept van Noskos. Ik heb een mooi stuk Procureur van 2,6 kilo op de kop getikt, nadat ik de overbodige stukken er af heb gesneden ging er wat olie en de kruiden erop.



Ondertussen stond de Weber al klaar om te vlammen, ik heb gebruik gemaakt van de kolenring en diffuser.

De procureur ging erop en ik kon direct voor het eerst gebruik maken van mijn nieuwe thermometer. De HerQs easybbq pro werd geleverd met 2 probe's, alleen zat er geen klem bij om de probe om het rooster vast te maken. Er direct maar even achteraan gemaild en ik hoop dat deze wordt nagestuurd.


Toen de Weber op 120 graden zat draaide ik de onderste schuif op de 'rook stand' en de bovenste ook een stuk dichter, hij schoot wel door naar 130 en kostte wel even tijd om hem tussen de 115-125 graden te krijgen.
Na circa 5 uren lag de procureur er heerlijk bij. De kerntemperatuur zat rond de 70 graden op dat moment.

Vervolgens ingepakt en opnieuw erop gelegd, na een kleine 2 uren zat hij op de 91 graden, paar keer prikken en je voelde dat hij klaar was!


Vervolgens een kwartier laten uitdampen en weer een uur dicht in de folie en toen pullen maar!




Vervolgens lekker op een broodje gedaan, vandaag maak ik van de rest nog pulled pork nacho's!
Ben erg tevreden met het resultaat voor de eerste keer!