- Berichten
- 246
Zaterdag was het dan zover, de eerste keer pulled pork maken.
Vrijdagavond de voorbereiding een proqureur van 1,2kg bereiden volgens de noskos wedstrijd methode.
De proqureur volgespoten met de injectiemix waarna deze ruim 1,3kg woog
Op zaterdagochtend om 9.00u ging de proqureur de bbq op samen met twee handjes kersenhout. Lekker rook opnemen.
De eerste paar uur steeg de temperatuur vrij snel. Ik was zelfs even bang dat hij veel te vroeg klaar ging zijn. Echter toen hij de 63 graden bereikte bleef ie hangen. Na 5 uur stond ie nog steeds op 64 graden en werd de proqureur ingesmeerd met de glaze.
2 uur later had de PP een mooie bark gekregen.
Ingepakt in aluminiumfolie en vanaf 88 graden gaan prikken. Eigenlijk ging de thermometer er al direct eenvoudig in maar omdat ik hem nog net iets te vroeg klaar vondt nog 10min laten liggen.
Vervolgens uit de kamado gepakt, uitgepakt en... amper vocht uit het folie XD.
Dus maar weer ingepakt en een heel uur laten rusten. Ondertussen de eindsaus klaargemaakt met dus slechts een lepel vocht ofzo dus besloten een klontje roomboter aan de eindsaus toe te voegen.
Na het rusten en pullen de eindsaus gemengd met de PP en stiekem even geproeft tussendoor natuurlijk. Exht een hele lekkere varkenssmaak aan het vlees met een lekker korstje rondom.
De PP om 18.00u geserveerd aan mij en mijn vriendin op een broodje met zelfgemaakte coleslaw. We vonden het beide heerlijk smaken en zeker voor herhaling vatbaar.
Zeker een van de betere PP die ik tot nu toe gehad heb.
De proqureur was wat aan de kleine kant omdat toen ik vlees bestelde bij het slachthuis ik vergeten was proqureur mee te bestellen. Toen ik me vlees ging afhalen er maar om gevraagd en gelukkig konden ze het zo pakken, ik had echter geen gewicht aangegeven.
Volgende keer wanneer ik vlees bestel zal ik zeker een groter stuk bestellen of misschien wel meteen 2 stuks.
Helaas de PP vergeten te wegen toen ie klaar was dus nu wist ik nog niet wat het netto eindgewicht is geweest.
Vrijdagavond de voorbereiding een proqureur van 1,2kg bereiden volgens de noskos wedstrijd methode.

De proqureur volgespoten met de injectiemix waarna deze ruim 1,3kg woog
Op zaterdagochtend om 9.00u ging de proqureur de bbq op samen met twee handjes kersenhout. Lekker rook opnemen.

De eerste paar uur steeg de temperatuur vrij snel. Ik was zelfs even bang dat hij veel te vroeg klaar ging zijn. Echter toen hij de 63 graden bereikte bleef ie hangen. Na 5 uur stond ie nog steeds op 64 graden en werd de proqureur ingesmeerd met de glaze.


2 uur later had de PP een mooie bark gekregen.

Ingepakt in aluminiumfolie en vanaf 88 graden gaan prikken. Eigenlijk ging de thermometer er al direct eenvoudig in maar omdat ik hem nog net iets te vroeg klaar vondt nog 10min laten liggen.
Vervolgens uit de kamado gepakt, uitgepakt en... amper vocht uit het folie XD.
Dus maar weer ingepakt en een heel uur laten rusten. Ondertussen de eindsaus klaargemaakt met dus slechts een lepel vocht ofzo dus besloten een klontje roomboter aan de eindsaus toe te voegen.
Na het rusten en pullen de eindsaus gemengd met de PP en stiekem even geproeft tussendoor natuurlijk. Exht een hele lekkere varkenssmaak aan het vlees met een lekker korstje rondom.
De PP om 18.00u geserveerd aan mij en mijn vriendin op een broodje met zelfgemaakte coleslaw. We vonden het beide heerlijk smaken en zeker voor herhaling vatbaar.
Zeker een van de betere PP die ik tot nu toe gehad heb.




De proqureur was wat aan de kleine kant omdat toen ik vlees bestelde bij het slachthuis ik vergeten was proqureur mee te bestellen. Toen ik me vlees ging afhalen er maar om gevraagd en gelukkig konden ze het zo pakken, ik had echter geen gewicht aangegeven.
Volgende keer wanneer ik vlees bestel zal ik zeker een groter stuk bestellen of misschien wel meteen 2 stuks.

Helaas de PP vergeten te wegen toen ie klaar was dus nu wist ik nog niet wat het netto eindgewicht is geweest.