BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 
 

hb100

Vuurmaker
Berichten
68
Dankzij dit forum veel geleerd over hoe je Pulled Pork moet klaarmaken. En na het lezen van Noskos wedstrijd PP de stouten schoenen maar aangetrokken. Vandaag voor het eerst het in de praktijk gebracht: mijn eerste Pulled Pork.

We starten een dag eerder met deze 1800 gram Procureur:
2015-06-06%2013.03.53.jpg


Procureur in de rub met jasje om de nacht door te komen:
2015-06-06%2013.11.54.jpg


En dan de volgende ochtend precies om 7:45 op de BBQ:
2015-06-07%2007.51.18.jpg


Na 4,5 uur is de temperatuur 74:
2015-06-07%2012.46.44.jpg


tijd voor de glace. We zitten duidelijk in de "zone" hij blijft hier namelijk een dik uur op zitten...het advies van BBQ genootschap is helder: blijf rustig....het komt goed.

Gelukkig dan neemt de temperatuur weer toe.

Na 2 uur inpakken en wachten op de piep van 88 graden :)
2015-06-07%2014.34.14.jpg


En dan na 7,5 uur...88 graden!!!

60 * 60 seconden wachten en tata:

Het eindresultaat:
2015-06-07%2016.36.37.jpg

Morgen maken we van de leftover babi pangang van, lekker!

Super mals en smaakvol, maar de Bark ontbrak eigenlijk helemaal. Ik denk dat dit komt omdat in het begin de temperatuur in de dome te hoog was 135 ipv 121 (krijg je als je even gaan ontbijten met de familie ;)). Temperatuur hoog, hierdoor optimale verbranding van appel houtsnippers, maar na max 1,5 uur op en geen rook meer.... hierdoor geen bark. Klopt deze theorie? (dan weet ik dat ik de volgende keer dus moet bijvullen....)

Al met al, voor mij een geslaagde run zo voor de eerste keer, loving it!
 
Lekker broodje, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Gefeliciteerd met je knor
 
Terug
Bovenaan Onderaan