- Berichten
- 8
Afgelopen maandag voor de eerste keer Pulled pork gemaakt op de Kamado.
Ik had al een tijdje een stuk Duroc procureur uit de aanbieding in de vriezer liggen en had eindelijk een dag de tijd voor een "lange" BBQ sessie. Begonnen met een laagje mosterd om de rub te laten plakken en daarna met Pigasus rub gekruid. Om half 10 op de BBQ met een paar blokjes kersen hout:
Na ongeveer 4,5 uur was de kerntemperatuur 72 graden Celsius en was het tijd om hem in te pakken;
De bark was ook aardig gezet al zeg ik het zelf
Snel ingepakt en terug op de BBQ
Na ongeveer 6,5 uur was de kerntemperatuur 92 garden en kon de prik test uitgevoerd worden. Bij de eerste keer al alsof je in boter prikte dus kon de procureur eraf en even uitwasemen.
Na 15 min weer strak ingepakt voor het rusten en begon een van de langste uren die ik heb meegemaakt
. Wat rook het lekker in huis! Na een uur kun het "pullen" eindelijk beginnen.
En een broodje bouwen:
Wat was dat ongelooflijk lekker! gelukkig genoeg gemaakt om de famille en collega's te laten proeven. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dank voor het lezen
Ik had al een tijdje een stuk Duroc procureur uit de aanbieding in de vriezer liggen en had eindelijk een dag de tijd voor een "lange" BBQ sessie. Begonnen met een laagje mosterd om de rub te laten plakken en daarna met Pigasus rub gekruid. Om half 10 op de BBQ met een paar blokjes kersen hout:
Na ongeveer 4,5 uur was de kerntemperatuur 72 graden Celsius en was het tijd om hem in te pakken;
De bark was ook aardig gezet al zeg ik het zelf

Na ongeveer 6,5 uur was de kerntemperatuur 92 garden en kon de prik test uitgevoerd worden. Bij de eerste keer al alsof je in boter prikte dus kon de procureur eraf en even uitwasemen.
Na 15 min weer strak ingepakt voor het rusten en begon een van de langste uren die ik heb meegemaakt

En een broodje bouwen:
Wat was dat ongelooflijk lekker! gelukkig genoeg gemaakt om de famille en collega's te laten proeven. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dank voor het lezen
