- Berichten
- 3
Vandaag voor de eerste keer pulled pork gemaakt op mijn nog vrij nieuwe BGE. Heb het hier welbekende ‘wedstrijd’ recept van Noskos gebruikt, inclusief zijn kruiden mix & saus. Het start gewicht was ruim 2 kilo.
Ik heb gisteravond de procurer geïnjecteerd en gerubt volgens recept. Viel mij wel (zeker na een nacht rusten in de koelkast) op dat een flink deel van het ‘sap’ weer uit het vlees was gesijpeld. Lastig te bepalen hoeveel het precies is was, maar wel meer dan ik verwacht had. Geen idee of ik iets fout gedaan heb tijdens het injecteren? Was op zich niet al te ingewikkeld.
Na 5 uur roken, het vlees afgelakt met de saus en 2 uur op 120c laten verder garen. Vervolgens de boel ingepakt, en nog ruim 1 uur laten doorgaren tot een temp van 92c. Uurtje laten rusten (nieuw folie), en daarna gepulled.
Dingen die op zijn gevallen:
- Het op temp krijgen en houden an sich is niet moeilijk, maar het vergt wel ervaring. Ik merk dat ik nog (te) snel correcties wil toepassen. Volledige proces heeft nu tussen de 117 en 123 graden gefluctueerd. Was ik uiteindelijk best tevreden mee.
- Zoals gezegd; best wat vocht weer uit het vlees gekomen na het rubben.
- Ik heb het vlees zo goed mogelijk geprobeerd te prikken met een thermapen (om te beoordelen of het goed gaar was), maar tijdens het pullen bleek er toch een en stuk nog wat stugger te zijn dan de rest. Smaak was helemaal top, en doordat je het geheel mixt, viel het totaal niet op. Volgende keer dus op iets meer plekken prikken.
Buiten het vlees dus ook zelf brioche buns gemaakt (recept van Nicky Toet), en een variant op het atjar recept (witte ipv rode kool) uit ‘indorock’ door Vanja van der Leeden.
Al met al; heel tevreden!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ik heb gisteravond de procurer geïnjecteerd en gerubt volgens recept. Viel mij wel (zeker na een nacht rusten in de koelkast) op dat een flink deel van het ‘sap’ weer uit het vlees was gesijpeld. Lastig te bepalen hoeveel het precies is was, maar wel meer dan ik verwacht had. Geen idee of ik iets fout gedaan heb tijdens het injecteren? Was op zich niet al te ingewikkeld.
Na 5 uur roken, het vlees afgelakt met de saus en 2 uur op 120c laten verder garen. Vervolgens de boel ingepakt, en nog ruim 1 uur laten doorgaren tot een temp van 92c. Uurtje laten rusten (nieuw folie), en daarna gepulled.
Dingen die op zijn gevallen:
- Het op temp krijgen en houden an sich is niet moeilijk, maar het vergt wel ervaring. Ik merk dat ik nog (te) snel correcties wil toepassen. Volledige proces heeft nu tussen de 117 en 123 graden gefluctueerd. Was ik uiteindelijk best tevreden mee.
- Zoals gezegd; best wat vocht weer uit het vlees gekomen na het rubben.
- Ik heb het vlees zo goed mogelijk geprobeerd te prikken met een thermapen (om te beoordelen of het goed gaar was), maar tijdens het pullen bleek er toch een en stuk nog wat stugger te zijn dan de rest. Smaak was helemaal top, en doordat je het geheel mixt, viel het totaal niet op. Volgende keer dus op iets meer plekken prikken.
Buiten het vlees dus ook zelf brioche buns gemaakt (recept van Nicky Toet), en een variant op het atjar recept (witte ipv rode kool) uit ‘indorock’ door Vanja van der Leeden.
Al met al; heel tevreden!








Sent from my iPhone using Tapatalk