S
stingray
Gast
vandaag nog een mooie dag dus hadden we gisteren besloten om eens Pulled Porc te gaan maken.
Had nog nooit zo lang mijn nieuwe BBQ aangehad. Had hiervoor een WGA (die ik nog steeds gebruik) en heb mezelf 2 weken geleden maar eens op een kogel getrakteerd. het is de Outdoorchecf easy 480 geworden. Mooie houtskool BBQ met, dat vind ik, een uniek systeem om indirect te kunnen BBQ-en.
Gisteren avond, na het werk alle ingredi?nten gekocht bij makro en het vlees bij de sligro. Een mooi stuk van 2,2 kg.
Voor de PP gebruik ik het recept van Noskos. Met als Rub de Southern Succor.
Na alles klaar gemaakt te hebben kwamen de kids ook even kijken want het begon al lekker te ruiken van de rub en natuurlijk moest er gekeken worden hoe papa het vlees ging injecteren
Na de injectie en rub erop gedaan te hebben:
Hierna kwam er een geklieder, het inpakken in plastic folie. Ik haat dat spul, het kleeft aan elkaar en als je niet uitkijkt heb je zo een draad van plastic ipv een mooi breed stuk. Hulp gevraagd van mama en zoon en uiteindelijk toch goed kunnen inrollen in het plastic. Nu in de koelkast en wachten op de dag van morgen (vandaag dus).
Vanmorgen vroeg opgestaan om de BBQ aan te maken. Een ring of fire gemaakt van ecobrassa briketen en wat hout snippers en een rook bommetje er op gelegd.
7 briketen in de starten en aansteken. daarna het grote moment, het vlees uit de koelkast, uitpakken en op het rooster. Thermometer er in en het wachten kan beginnen. uiteindelijk lag het vlees om 7:30 op de BBQ.
Nu kwart voor 12: temperatuur van de BBQ blijft mooi constant (super briketen die ecobrassa) en vlees is nu 64 graden. Ik heb nog niet onder de deksel gekeken maar ben erg nieuwsgierig. Dadelijk de glaze maken om er op te doen als hij 74 graden is.
Na 5 uur heb ik hem een Glaze laag gegeven. Deksel mocht nu voor de eerste keer open! Wat ziet het er goed uit, al zeg ik het zelf
kerntemperatuur blijft nu wel steken op 64 graden, moet ik me zorgen maken of gewoon geduld hebben
Twee uurtjes na de glaze is hij ingepakt in alu folie.
briketten meteen even ge-checked en heb nog maar de helft van mij ring of fire verbruikt, genoeg voor het laatste deel. Super spul!
ondertussen de koolsalade van Dominique gemaakt, smaakt ook erg lekker kan niet wachten
update 18:45 Hij is nu 88 graden dus eraf en nu het wachten tot we mogen pullen
Dan nog maar een biertje en krantje en lekker in de zon zitten B-)
Wat een rot leven hebben we toch!
Na het rusten ziet het er al veelbelovend uit. Het ruikt ook overheerlijk. Nu nog pullen.
Vorken in de aanslag en pullen maar!
En als laatste lekker eten.
We vonden het allemaal erg lekker. Mooie rook / BBQ smaak en lekker gekruid. niet te droog (volgens ons)
Er is genoeg over om nog een keer er van te genieten.
Nu lekker uitbuiken en nadenken wat het volgende project word op de BBQ.
Had nog nooit zo lang mijn nieuwe BBQ aangehad. Had hiervoor een WGA (die ik nog steeds gebruik) en heb mezelf 2 weken geleden maar eens op een kogel getrakteerd. het is de Outdoorchecf easy 480 geworden. Mooie houtskool BBQ met, dat vind ik, een uniek systeem om indirect te kunnen BBQ-en.
Gisteren avond, na het werk alle ingredi?nten gekocht bij makro en het vlees bij de sligro. Een mooi stuk van 2,2 kg.
Voor de PP gebruik ik het recept van Noskos. Met als Rub de Southern Succor.
Na alles klaar gemaakt te hebben kwamen de kids ook even kijken want het begon al lekker te ruiken van de rub en natuurlijk moest er gekeken worden hoe papa het vlees ging injecteren
Na de injectie en rub erop gedaan te hebben:
Hierna kwam er een geklieder, het inpakken in plastic folie. Ik haat dat spul, het kleeft aan elkaar en als je niet uitkijkt heb je zo een draad van plastic ipv een mooi breed stuk. Hulp gevraagd van mama en zoon en uiteindelijk toch goed kunnen inrollen in het plastic. Nu in de koelkast en wachten op de dag van morgen (vandaag dus).
Vanmorgen vroeg opgestaan om de BBQ aan te maken. Een ring of fire gemaakt van ecobrassa briketen en wat hout snippers en een rook bommetje er op gelegd.
7 briketen in de starten en aansteken. daarna het grote moment, het vlees uit de koelkast, uitpakken en op het rooster. Thermometer er in en het wachten kan beginnen. uiteindelijk lag het vlees om 7:30 op de BBQ.
Nu kwart voor 12: temperatuur van de BBQ blijft mooi constant (super briketen die ecobrassa) en vlees is nu 64 graden. Ik heb nog niet onder de deksel gekeken maar ben erg nieuwsgierig. Dadelijk de glaze maken om er op te doen als hij 74 graden is.
Na 5 uur heb ik hem een Glaze laag gegeven. Deksel mocht nu voor de eerste keer open! Wat ziet het er goed uit, al zeg ik het zelf
kerntemperatuur blijft nu wel steken op 64 graden, moet ik me zorgen maken of gewoon geduld hebben
Twee uurtjes na de glaze is hij ingepakt in alu folie.
briketten meteen even ge-checked en heb nog maar de helft van mij ring of fire verbruikt, genoeg voor het laatste deel. Super spul!
ondertussen de koolsalade van Dominique gemaakt, smaakt ook erg lekker kan niet wachten
update 18:45 Hij is nu 88 graden dus eraf en nu het wachten tot we mogen pullen
Dan nog maar een biertje en krantje en lekker in de zon zitten B-)
Wat een rot leven hebben we toch!
Na het rusten ziet het er al veelbelovend uit. Het ruikt ook overheerlijk. Nu nog pullen.
Vorken in de aanslag en pullen maar!
En als laatste lekker eten.
We vonden het allemaal erg lekker. Mooie rook / BBQ smaak en lekker gekruid. niet te droog (volgens ons)
Er is genoeg over om nog een keer er van te genieten.
Nu lekker uitbuiken en nadenken wat het volgende project word op de BBQ.