M
MartijnK
Gast
Gisteren ben ik om 9:30 begonnen. Een stuk procureur van 900 gram op de 47cm Weber BBQ gelegd die zo'n 100 graden was, ik had de procureur de avond ervoor ingewreven met een dry rub. Ik heb de snake methode gebruikt met 3 briketten op elkaar, ik moest de sleuven toch aardig dicht zetten om m op 100 graden te houden. Af en toe ging de temp toch wel naar de 140 graden, dus het stabiel houden moet ik nog even oefenen.
Rond 14:30 heb ik het vlees bestreken met eenBBQ saus, daarna rond 15:30 in folie gewikkeld (vlees was toen ongeveer 67 graden). Om 18:30 het veel eraf gehaald en een half uur laten rusten.
Hieronder het resultaat. De bovenkant van het vlees was super lekker, de onderkant was best droog. Weet niet of dit aan de kwaliteit van het vlees lag of toch teveel warmte straling van de kolen?
Wel erg blij met de mooie rookring, smaakt was verder zeer goed, dus wel tevreden met de allereerste keer!
Rond 14:30 heb ik het vlees bestreken met eenBBQ saus, daarna rond 15:30 in folie gewikkeld (vlees was toen ongeveer 67 graden). Om 18:30 het veel eraf gehaald en een half uur laten rusten.
Hieronder het resultaat. De bovenkant van het vlees was super lekker, de onderkant was best droog. Weet niet of dit aan de kwaliteit van het vlees lag of toch teveel warmte straling van de kolen?
Wel erg blij met de mooie rookring, smaakt was verder zeer goed, dus wel tevreden met de allereerste keer!