We hadden niet voor niets zo?n el cheapo smoker met toren gekocht, er moest paling in gerookt worden.
Na vele jaren is het dan zover, drie kilo schoongemaakte en gepekelde paling besteld en gaan met die banaan:
Eerst met briketten een mooi smeulend asbedje gemaakt, en met de deur open drie kwartier de paling laten drogen op ongeveer 40 graden, tot het huidje mooi perkamentachtig aanvoelde.
Dan een dikke drie kwartier op 70 graden laten roken met dichte deur. Hiervoor eiken chunks gebruikt.
Toen ze gaar waren (in te knijpen tot de ruggengraat) in het bakpapier gepakt, daar omheen een handdoek en daarna in de thermobox om nog drie kwartier na te garen.
Het resultaat was super lekker, duidelijk de lekkerste gerookte paling die ik ooit heb gegeten.
Na vele jaren is het dan zover, drie kilo schoongemaakte en gepekelde paling besteld en gaan met die banaan:

Eerst met briketten een mooi smeulend asbedje gemaakt, en met de deur open drie kwartier de paling laten drogen op ongeveer 40 graden, tot het huidje mooi perkamentachtig aanvoelde.

Dan een dikke drie kwartier op 70 graden laten roken met dichte deur. Hiervoor eiken chunks gebruikt.

Toen ze gaar waren (in te knijpen tot de ruggengraat) in het bakpapier gepakt, daar omheen een handdoek en daarna in de thermobox om nog drie kwartier na te garen.

Het resultaat was super lekker, duidelijk de lekkerste gerookte paling die ik ooit heb gegeten.