- Berichten
- 49
Ik ben sinds kort in bezit van een kamado, de Grill Guru elite, en het werd tijd om de befaamde MOINK balls te gaan proberen.
Ik heb het noskos recept aangehouden, en aangezien ik nog rub en saus had van de spareribs van vorige week heb ik die gebruikt. Dat is de piggy mix rub en de Smokey Goodness bbq saus uit het gelijknamige boek van Jort.
De temperatuur op het rooster heb ik gemeten door de probe in een stuk aluminiumfolie te steken. Dat had ik hier ergens gelezen en wilde ik uitproberen. De temperatuur kreeg ik niet hoger dan 115 graden, terwijl ik wel het vermoeden had dat het warmer was. Ik heb later een kernthermometer tussen de deksel door gestoken en die gaf 160 graden aan.
Mijn logische beredenering is dat die temperatuur hoger is door de warmte die langs de platesetter komt via de zijkant. De andere probe lag meer in het midden. Kan dit verschil zo groot zijn?
Na een uur de ballen in de bbqsaus gedompeld en na een half uur van het rooster gehaald.
Ze waren gaar en smaakten voortreffelijk! Die ga ik zeker vaker maken! Dan probeer ik een andere rub en saus.
Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk
Ik heb het noskos recept aangehouden, en aangezien ik nog rub en saus had van de spareribs van vorige week heb ik die gebruikt. Dat is de piggy mix rub en de Smokey Goodness bbq saus uit het gelijknamige boek van Jort.
De temperatuur op het rooster heb ik gemeten door de probe in een stuk aluminiumfolie te steken. Dat had ik hier ergens gelezen en wilde ik uitproberen. De temperatuur kreeg ik niet hoger dan 115 graden, terwijl ik wel het vermoeden had dat het warmer was. Ik heb later een kernthermometer tussen de deksel door gestoken en die gaf 160 graden aan.
Mijn logische beredenering is dat die temperatuur hoger is door de warmte die langs de platesetter komt via de zijkant. De andere probe lag meer in het midden. Kan dit verschil zo groot zijn?
Na een uur de ballen in de bbqsaus gedompeld en na een half uur van het rooster gehaald.
Ze waren gaar en smaakten voortreffelijk! Die ga ik zeker vaker maken! Dan probeer ik een andere rub en saus.
Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk