BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer lower & slower spareribs

 
 

PietM

Sprokkelaar
Berichten
45
Na een paar keer geoefend te hebben met de Easterwood-methode wilde ik toch ook wel eens 'van het bot vallende' ribs proberen. Na een moeizame start met het aanmaken van 12 kooltjes lukte het toch aardig. Ik kreeg alleen de temperatuur nog niet laag genoeg: deze bleef de hele sessie rond de 135c hangen, terwijl de onderste schuif nauwelijks open stond en ook de bovenste schuif half/driekwart dicht is geweest. Het resultaat was echter wel om te smullen, dus dat is een goeie motivatie om te blijven oefenen :D

Ik heb, omdat het niet heel dikke baby backs waren, 2-1.5-1 aangehouden. Resultaat was prima, ik heb m'n vingers nog n?t niet mee opgegeten :)

De ribs ingerubt
IMG_20140906_094321.jpg


De BBQ klaar gemaakt voor een Minion-behandeling (rookhout is er nog opgegaan voordat de hete kooltjes toegevoegd werden)
IMG_20140906_131131.jpg


Kooltjes aansteken
IMG_20140906_131139.jpg


Na twee uur inpakken
IMG_20140906_163921.jpg


Na anderhalf uur weer uitpakken
IMG_20140906_181349.jpg


Toen nog een uurtje terug op de BBQ, met in het laatste halfuurtje een lekkere glaze
IMG_20140906_185618.jpg


En daarna mocht ie (h???l even) op het bord
IMG_20140906_191120.jpg
 
Zien er heerlijk uit!!
 
die zien er heel erg smaakvol uit
 
[No message]
 

Ben je er stil van?  ;)
 
Ik had het duimpje omhoog geselecteerd. Die lijkt niet over te komen zie ik nu.
 
Die lust ik!
 
Krijg er trek van!
 
Terug
Bovenaan Onderaan