BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer koud roken

 
 
 

ReneR

Gemarineerd
Berichten
2.395
En terwijl iedereen op 1 januari zich voorneemt om niet meer te roken in het nieuwe jaar heb ik besloten om juist wel te gaan roken, koud roken wel te verstaan....

Dus bij deze een verslagje van de eerste poging
IMG_39921_zps6c1b985a.jpg


Op het onderste rooster
IMG_39931_zps29d0190b.jpg


Op het bovenste rooster
IMG_39941_zps798a538d.jpg


En hiermee gebeurt het, niet de meest super de luxe maar ik ben er blij mee!
IMG_39951_zps3c80c0fd.jpg


Tips?
Graag!
 
Regelmatig even omroeren.
 
Daar liggen veel verschillende dingen op, een beetje aan het experimenteren? Benieuwd naar de resultaten!
 
En al meteen alle roosters vol pakken, voor de eerste keer..... Goed bezig!
Die smoker is ook nieuw?
 
Kijk of je de smoker een beetje uit de wind kunt zetten.
Dan wordt ie gelijk wat stabieler in temperatuur. En het scheelt je brandstof.
 
Omroeren, das een goeie (meteen maar even naar buiten)
Experimenteren? Jazeker!!!!
Smoker is niet nieuw (maar had hem idd nog nooit gebruikt...)
Smoker staat in een redelijk windstil hoekje achterin de tuin, dus dat zou goed moeten gaan!
 
Met welke mot rook je Ren??
 
Het is een Barbecook CSG en in die doos zat een zakje hickory mot.
 
Erg benieuwd naar de resultaten!!
 
De kaas na het roken vacumeren of niet?
Wachten met eten om de smaak door te laten trekken of niet????
 
Ja.
 
Kaas idd max. anderhalf uur roken en minimaal 48 uur laten rusten. Tenzij je een hap uit een asbak ook lekker vindt want dan kan je het direct eten ;)
 
Goed bezig ren?.
Ik doe kaas, eieren en noten max 2 uur, zout en peper minimaal 20 uur.

Mac
 
En de CSG is mooi leeg gebrand
IMG_39991_zps801a3bba.jpg
 
Leuk project!
Staat op mijn shoppinglist die csg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan