Hallo allemaal,
Het is de laatste tijd ernstig rustig op flo van mijn posten... Een en ander heeft te maken met de onrust hier in huis en hebben nogal wat te verwerken gehad. Rechtszaak, onze lieve Lady (onze maltezer van 13 jaar) overleden en andere kopzorgen... Dus tijd voor ontspanning BBQ!!!!
Ik heb voor Vaderdag een mooie grote DO gekregen van Barbecook gekregen maar nog niet eerder gebruikt. Zonde want wat is het leuk om mee te spelen!!!! Ik heb afgelopen zaterdag Goulash gemaakt voor zondag. De Goulash naar het recept van Ewald die ik vond op het andere bbq-forum.
Hier het recept dat ik gebruikte met een paar aanpassingen:
75 gr. gerookte spekblokjes
25 gr. boter.
600 gr. riblappen.
250 gr. uien.
300 gr. ontvelde tomaten in stukjes
1 blikje tomatenpuree
1 rode paprika
Zout, peper eventueel 1 runderbouillonblokje
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel kummel (karweizaad)
3 laurierblaadjes
2 uitgeknepen teentjes knoflook
1 flesje (30 cl) oud bruin bier
Ik heb hier nog een goed glas rode wijn, doperwten en een beetje cayenne peper en veel meer spek aan toe gevoegd.
De riblappen heb ik natuurlijk eerst gekruid en gegrild, daarna Do in de ProQ Frontier en het spek uit gebakken in de DO.
Het spek uit de pan gehaald en de tomatenpuree ontzuurt, daarna de groenten erbij en mee gefruit.
Daarna de in blokken gesneden vlees en al de andere ingrediënten erbij deksel erop en 4 uren laten stoven bij ongeveer 110 graden. De volgende dag heb ik het vet wat boven op de goulash lag verwijderd, opnieuw warm gestookt op de ProQ Frontier afgemaakt met diepvries doperwten, zurenroom en verse blad peterselie. Geserveerd met zilvervliesrijst.
Wat vonden we ervan?
Mijn graadmeter is mijn schoonvader, hij is van de Hollandse pot... Als hij voor de tweede keer opschept en neuriet zit ik goed, en? EUREKA!!!!
Het is de laatste tijd ernstig rustig op flo van mijn posten... Een en ander heeft te maken met de onrust hier in huis en hebben nogal wat te verwerken gehad. Rechtszaak, onze lieve Lady (onze maltezer van 13 jaar) overleden en andere kopzorgen... Dus tijd voor ontspanning BBQ!!!!
Ik heb voor Vaderdag een mooie grote DO gekregen van Barbecook gekregen maar nog niet eerder gebruikt. Zonde want wat is het leuk om mee te spelen!!!! Ik heb afgelopen zaterdag Goulash gemaakt voor zondag. De Goulash naar het recept van Ewald die ik vond op het andere bbq-forum.
Hier het recept dat ik gebruikte met een paar aanpassingen:
75 gr. gerookte spekblokjes
25 gr. boter.
600 gr. riblappen.
250 gr. uien.
300 gr. ontvelde tomaten in stukjes
1 blikje tomatenpuree
1 rode paprika
Zout, peper eventueel 1 runderbouillonblokje
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel kummel (karweizaad)
3 laurierblaadjes
2 uitgeknepen teentjes knoflook
1 flesje (30 cl) oud bruin bier
Ik heb hier nog een goed glas rode wijn, doperwten en een beetje cayenne peper en veel meer spek aan toe gevoegd.
De riblappen heb ik natuurlijk eerst gekruid en gegrild, daarna Do in de ProQ Frontier en het spek uit gebakken in de DO.
Het spek uit de pan gehaald en de tomatenpuree ontzuurt, daarna de groenten erbij en mee gefruit.
Daarna de in blokken gesneden vlees en al de andere ingrediënten erbij deksel erop en 4 uren laten stoven bij ongeveer 110 graden. De volgende dag heb ik het vet wat boven op de goulash lag verwijderd, opnieuw warm gestookt op de ProQ Frontier afgemaakt met diepvries doperwten, zurenroom en verse blad peterselie. Geserveerd met zilvervliesrijst.
Wat vonden we ervan?
Mijn graadmeter is mijn schoonvader, hij is van de Hollandse pot... Als hij voor de tweede keer opschept en neuriet zit ik goed, en? EUREKA!!!!

