Sinds jaar en dag wordt de Champions League finale bij mij gekeken en ik dacht, laten we eens iets anders op de bbq doen dan pulled pork of ribs.
Ik had al een tijdje een brisket in de vriezer liggen, dus die gaat er vandaag aan geloven. Donderdag al uit de vriezer gehaald en toen twijfelde ik al aan het stickertje dat erop zat waarop "brisket point" stond. Tijdens het ontdooien werd dit vermoeden alleen maar groter en toen ik het vlees vanochtend eruit haalde was het wel duidelijk. Is dus een flat. Plan was eigenlijk burnt ends, maar dat moeten we dus aanpassen. Heb als backup nog een kilo gehakt en andere burger benodigdheden liggen, dus gegegeten gaat er sowieso worden. Zal het topic updaten gedurende de dag.
Beetje vet bijtrimmen van de bovenkant.
Onderkant hoefde vrij weinig aan te gebeuren.
Gerubbed met voornamelijk zout, peper en beetje knoflook en uienpoeder, daarna nog een klein beetje algemene rub erop.
En we zijn los!
Dome temp is steady op 120 nu, ff in de gaten houden als de zon er zo opstaat.
Na 3 uur kon ik de behoefte om te kijken niet langer bedwingen.
Ik had al een tijdje een brisket in de vriezer liggen, dus die gaat er vandaag aan geloven. Donderdag al uit de vriezer gehaald en toen twijfelde ik al aan het stickertje dat erop zat waarop "brisket point" stond. Tijdens het ontdooien werd dit vermoeden alleen maar groter en toen ik het vlees vanochtend eruit haalde was het wel duidelijk. Is dus een flat. Plan was eigenlijk burnt ends, maar dat moeten we dus aanpassen. Heb als backup nog een kilo gehakt en andere burger benodigdheden liggen, dus gegegeten gaat er sowieso worden. Zal het topic updaten gedurende de dag.
Beetje vet bijtrimmen van de bovenkant.

Onderkant hoefde vrij weinig aan te gebeuren.

Gerubbed met voornamelijk zout, peper en beetje knoflook en uienpoeder, daarna nog een klein beetje algemene rub erop.

En we zijn los!

Dome temp is steady op 120 nu, ff in de gaten houden als de zon er zo opstaat.
Na 3 uur kon ik de behoefte om te kijken niet langer bedwingen.
