- Berichten
- 1.827
Goededag
Na lang niets gepost te hebben ,wil ik deze toch graag delen.
Voor de eerste keer zelf bacon gemaakt.
Recept van noskos aangehouden.
Nitrietzout bij plaatselijke slager gehaald.
Buikspek eerst een week in de koelkast en elke dag effe draaien.
Leerzaam om te zien dat het zout eerst vocht uit het vlees trekt en daarna er weer in trekt.
Daarna afgepoeld en een dag laten drogen in de koelkast.
Na ruim een week de green egg aangestoken en 2 blokjes appelhout toegevoegd voor de rook.
Bij 65 graden kern vlees van de kamado en na afkoelen in de koelkast.
Dag erop alles gesneden en verpakt.
De bacon is veel lekkerder dan uit de winkel.
EN weer wat wijzer geworden.
Groeten Erwin
Na lang niets gepost te hebben ,wil ik deze toch graag delen.
Voor de eerste keer zelf bacon gemaakt.
Recept van noskos aangehouden.
Nitrietzout bij plaatselijke slager gehaald.
Buikspek eerst een week in de koelkast en elke dag effe draaien.
Leerzaam om te zien dat het zout eerst vocht uit het vlees trekt en daarna er weer in trekt.
Daarna afgepoeld en een dag laten drogen in de koelkast.
Na ruim een week de green egg aangestoken en 2 blokjes appelhout toegevoegd voor de rook.
Bij 65 graden kern vlees van de kamado en na afkoelen in de koelkast.
Dag erop alles gesneden en verpakt.
De bacon is veel lekkerder dan uit de winkel.
EN weer wat wijzer geworden.
Groeten Erwin