- Berichten
- 1.085
Beste mede genoten,
Van de week voor het eerst zelf bacon gemaakt volgens het recept van Noskos. Colorozo zout bij de slager gehaald en de buikspek met dit zout en suiker een week in de pekel gezet. Nachtje drogen en een kleine 2 uur gerookt op 90-100 graden met appel hout tot 65 graden kern.
So far so good.
Vandaag had ik om de bacon te snijden een vlees snij machine van een collega geleend. Alles mooi gesneden…
Na afloop wilde ik de machine schoonmaken. Alles uit elkaar gehaald maar er bleek een roestlaagje op het snijvlak van het mes te zitten. Na het schoonmaken gaf deze nog wat af als ik er met een keukenpapiertje langs ging.
Ik weet niet waar ik nu wijs aan doe. Zou dit echt kwaad kunnen qua voedselveiligheid? Of is een kwestie van de bacon even goed afspoelen ook voldoende?
Van de week voor het eerst zelf bacon gemaakt volgens het recept van Noskos. Colorozo zout bij de slager gehaald en de buikspek met dit zout en suiker een week in de pekel gezet. Nachtje drogen en een kleine 2 uur gerookt op 90-100 graden met appel hout tot 65 graden kern.
So far so good.
Vandaag had ik om de bacon te snijden een vlees snij machine van een collega geleend. Alles mooi gesneden…
Na afloop wilde ik de machine schoonmaken. Alles uit elkaar gehaald maar er bleek een roestlaagje op het snijvlak van het mes te zitten. Na het schoonmaken gaf deze nog wat af als ik er met een keukenpapiertje langs ging.

Ik weet niet waar ik nu wijs aan doe. Zou dit echt kwaad kunnen qua voedselveiligheid? Of is een kwestie van de bacon even goed afspoelen ook voldoende?