Vandaag met 2 man sterk naar Hornbach geweest want poeh hé, die kamado's zijn zwaar
Na héél lang op een weber 57cm one touch original ge-bbq'd te hebben en voor de zoveelste keer een nieuw one touch systeem te moeten kopen, hannesen met gloeiend hete kolenstarters en trucjes met bakstenen, alufolie, smokenator etc etc was ik er klaar mee.
Wederom was het one touch systeem kapot, 1 van de 3 bladen was te ver gecorrodeerd en brak af. Niet heel handig als je bij thuiskomst van vakantie even lekker makkelijk wilt doen en en iets op de bbq wilt klaarmaken.
Aldus werd besloten dat er een kamado moest komen want: mooi, makkelijk, duurzaam, efficiënt, veelzijdig, mooi, mooi, had ik al mooi gezegd?
Vandaag lekker geknutseld, wat heel makkelijk ging dankzij de duidelijke handleiding, binnen een uur stond hij te pronken in de achtertuin.
Dan ook gelijk maar aansteken natuurlijk, eerst rustig aan, 2 uurtjes op 100°C, daarna door naar 250°C en van de gelegenheid gebruik maken om wat lekkers te maken.
Flat iron steak met een beetje fleur de sel, sugar snaps, shii-take, bosui, zelfgemaakte teriyakisaus. (Alleen foto van het vlees, sorry )
Na héél lang op een weber 57cm one touch original ge-bbq'd te hebben en voor de zoveelste keer een nieuw one touch systeem te moeten kopen, hannesen met gloeiend hete kolenstarters en trucjes met bakstenen, alufolie, smokenator etc etc was ik er klaar mee.
Wederom was het one touch systeem kapot, 1 van de 3 bladen was te ver gecorrodeerd en brak af. Niet heel handig als je bij thuiskomst van vakantie even lekker makkelijk wilt doen en en iets op de bbq wilt klaarmaken.
Aldus werd besloten dat er een kamado moest komen want: mooi, makkelijk, duurzaam, efficiënt, veelzijdig, mooi, mooi, had ik al mooi gezegd?
Vandaag lekker geknutseld, wat heel makkelijk ging dankzij de duidelijke handleiding, binnen een uur stond hij te pronken in de achtertuin.
Dan ook gelijk maar aansteken natuurlijk, eerst rustig aan, 2 uurtjes op 100°C, daarna door naar 250°C en van de gelegenheid gebruik maken om wat lekkers te maken.
Flat iron steak met een beetje fleur de sel, sugar snaps, shii-take, bosui, zelfgemaakte teriyakisaus. (Alleen foto van het vlees, sorry )